VIDEO/ Guțul a aterizat la Chișinău și spune că a adus „vești bune” pentru locuitorii din Găgăuzia

VIDEO/ Guțul a aterizat la Chișinău și spune că a adus „vești bune” pentru locuitorii din Găgăuzia
Colaj. Sursa foto: Tribuna // Facebook-Evghenia Guțul

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a participat pe 9 mai la parada militară de la Moscova, a revenit în R. Moldova. Tradițional aceasta a fost întâmpinată cu flori și aplauze la Aeroportul din Chișinău. Într-o postare pe rețelele sociale, Guțul a menționat că aduce „vești bune” pentru locuitorii din Găgăuzia și că în timpul vizitei în Rusia a avut mai multe întâlniri în cadrul cărora „a discutat despre cum să normalizăm relațiile moldo-ruse”.

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guţul, alături de șeful ei, Ilan Şor, şi deputata Marina Tauber au fost prezenți la tradiționala paradă militară, organizată în Piața Roșie de la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei. Guțul a declarat că a fost invitată în „mod oficial” de către Putin. Pe 10 mai aceasta a revenit la Chișinău, unde a fost întâmpinată de susținătorii săi. Oamenii au aplaudat și au scandat „Victorie”.

„Consider acest eveniment un semn de atenție deosebită din partea președintelui rus Vladimir Putin față de poporul găgăuz și față de întreaga Moldovă. (...) La Moscova am avut o serie de întâlniri, în cadrul cărora am discutat despre cum să normalizăm relațiile moldo-ruse. Cu sprijinul partenerilor noștri ruși, căutăm modalități pentru a extinde programele sociale existente și de a implementa altele noi”, a scris Guțul pe Facebook.
0:00
/
Sursa: TV6

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guţul, a declarat anterior, într-un video postat pe rețelele sociale, că pentru ea este „o mare onoare să reprezinte Găgăuzia și Moldova” la parada militară de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, susține că Guţul, Şor şi Tauber „elogiază războiul” Rusiei împotriva Ucrainei prin prezența lor la parada de la Moscova.

Ce spune reprezentantul Guvernului despre Guţul, Şor şi Tauber, care au participat la parada de la Moscova
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comentat prezența la parada de la Moscova a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, a deputatei Marina Tauber și a oligarhului condamnat Ilan Șor. Potrivit lui Vodă, că cei trei „au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul, decât alături de…