Ce spune reprezentantul Guvernului despre Guţul, Şor şi Tauber, care au participat la parada de la Moscova

Ce spune reprezentantul Guvernului despre Guţul, Şor şi Tauber, care au participat la parada de la Moscova
Sursa foto: Fb/ Marina Tauber

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comentat prezența la parada de la Moscova a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, a deputatei Marina Tauber și a oligarhului condamnat Ilan Șor. Potrivit lui Vodă, că cei trei „au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul, decât alături de moldoveni celebrând pacea”.

„În timp ce aici, în capitala R. Moldova, pe emblematica Piață a Marii Adunări Naționale, mii de oameni celebrează pacea, libertatea și Europa, vedem că trei persoane au stat la Kremlin, în țara care a readus războiul pe continentul european și se prefac că reprezintă R. Moldova. Nu este așa. Evghenia Guțul nu este membră a executivului, aceasta nu reprezintă Republica Moldova și nu reprezintă oamenii întregii țări”, a declarat Vodă pentru PRO TV.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, oamenii din UTA Găgăuzia „ar putea să ofere un calificativ și s-ar întreba ce caută un lider local la o reuniune la Kremlin, alături de oamenii care continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei”.

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guţul, alături de șeful ei, Ilan Şor, şi deputata Marina Tauber au fost prezenți la tradiționala paradă militară, organizată în Piața Roșie de la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei. Într-un video postat pe rețelele sociale, Guțul a declarat că pentru ea este „o mare onoare să reprezinte Găgăuzia și Moldova la acest eveniment”.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Recent, la Chișinău a început procesul de judecată în care bașcana Evghenia Guțul este acuzată de complicitate la finanțarea ilegală a fostului partid Șor. Guțul riscă până la 5 ani de închisoare. În 2023, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru escrocherie în dosarul frauda bancară, iar Marina Tauber a rămas în martie pentru a noua oară fără imunitate parlamentară și riscă până la patru ani de închisoare pentru amestec în înfăptuirea justiției.

VIDEO/ Moscova a organizat tradiționala paradă militară de Ziua Victoriei
În Piața Roșie din Moscova se desfășoară tradiționala paradă prin care Rusia sărbătorește victoria din 1945 împotriva Germaniei naziste. La paradă participă peste 9.000 de persoane și sunt expuse 70 de echipamente militare. Putin a ținut un discurs adresat rușilor și comunității internaționale. În…