VIDEO/ Moscova a organizat tradiționala paradă militară de Ziua Victoriei

VIDEO/ Moscova a organizat tradiționala paradă militară de Ziua Victoriei
Sursa foto: t.me/kontext_channel

În Piața Roșie din Moscova se desfășoară tradiționala paradă prin care Rusia sărbătorește victoria din 1945 împotriva Germaniei naziste. La paradă participă peste 9.000 de persoane și sunt expuse 70 de echipamente militare. Putin a ținut un discurs adresat rușilor și comunității internaționale.

În 2022, primul an de război împotriva Ucrainei, Vladimir Putin nu a invitat niciun lider străin la Moscova de Ziua Victoriei. în 2023, doar un singur lider străin a participat la parada de la Moscova. În acest an, liderii din nouă țări participă la parada Victoriei de lângă Kremlin. Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, fugarul Ilan Șor și deputata Marina Tauber sunt de asemenea prezenți la evenimentul din Piața Roșie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, va participa la parada militară de la Moscova
Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, va participa în calitate de oaspete la parada militară din Piaţa Roşie, organizată pe 9 mai, când Moscova celebrează „Ziua Victoriei” împotriva Germaniei naziste. Potrivit Sputnik Moldova, Guțul ar fi fost invitată în „mod oficial” de către autoritățile din Rusia.…