Trageri de luptă la Bălți. Au loc noi exerciții de pregătire a rezerviștilor Forțelor Armate

Trageri de luptă la Bălți. Au loc noi exerciții de pregătire a rezerviștilor Forțelor Armate
Sursa foto: army.md

Ministerul Apărării anunță că joi, 30 mai, vor fi executate trageri de luptă pe timp de zi și de noapte din armamentul de infanterie și artilerie, la Centrul de instruire militară al unității din municipiul Bălți. Tragerile vor fi efectuate în contextul desfășurării exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate. Cetățenii sunt îndemnați să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale.

Ministerul Apărării anunță că instruirile rezerviștilor se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că Armata Națională desfășoară, în perioada 27-31 mai, exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate. Antrenamentele includ trageri de luptă, acordarea primului ajutor medical, pregătirea pentru apărarea NBC (Nucleară, Biologică şi Chimică) și altele.

Instruirea durează cinci zile. Potrivit Ministrului Apărării, scopul antrenamentelor este verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul din dotarea Armatei Naționale.

Anul acesta, exercițiile cu rezerviștii Forțelor Armate au fost programate pentru lunile martie, mai, iunie și iulie.