Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Ștefan Vodă. Detalii despre proiect

Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Ștefan Vodă. Detalii despre proiect
Sursa foto: ADR Sud

În orașul Ștefan Vodă vor fi efectuate lucrări de curățare și pavare a albiei râului Gealair, construcție a patru poduri din piatră de Cosăuți, amenajare a spațiilor verzi și restaurare a unor elemente arhitecturale importante, în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil”. Contractul privind efectuarea lucrărilor au fost semnate săptămâna trecută, iar valoarea proiectului este de peste opt milioane de lei.

Contractele de antrepriză și cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică aferente implementării proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil” au fost semnate pe 14 mai, de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Ștefan Vodă și reprezentanții companiei responsabile de executarea lucrărilor.

Valoarea proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil” este de 8.730.852 de lei. Din Fondul național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) vor fi alocate 90% (7.857.766,80 lei), iar 10 % (873.085,20 lei) constituie cofinanțarea din partea beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă.

Lucrările urmează a fi executate în termen de 6 luni de la primirea ordinului de începere a execuției și asigurării lucrului ritmic de către beneficiar.

„Scopul acestui proiect este de a revitaliza și a valorifica patrimoniul cultural și istoric al orașului, transformând Centrul istoric Kizil într-un centru vibrant pentru locuitori și vizitatori. Planul include lucrări de curățare și pavare a albiei râului Gealair, construcția a patru poduri din piatră de Cosăuți, amenajarea spațiilor verzi și restaurarea unor elemente arhitecturale importante, precum fântâna și clopotnița de origine germană”, anunță ADR Sud.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Alt contract semnat între ADR Sud și o companie din sudul țării este cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor de construcție în cadrul aceluiași proiect. Valoarea acestuia este de 78.577,66 lei sau 0,9 % din valoarea contractului de antrepriză.

Detalii despre proiectul „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil” citiți AICI.