Principalul suspect în cazul răpirii Anei-Maria a fost învinuit oficial de omor cu circumstanțe agravante

Principalul suspect în cazul răpirii Anei-Maria a fost învinuit oficial de omor cu circumstanțe agravante
Colaj ziar.md

Principalul suspect în cazul răpirii tinerei însărcinate din Orhei, ucisă cu sânge rece, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante, anunță TV8. Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, au fost făcute un șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată nu au fost primite rezultatele.

„La moment este pus sub învinuire pe două capete de acuzare răpire și omor”, a declarat procurorul interimar Ion Munteanu, citat de TV8.

Gheorghe Cotorobai este acuzat de omor în circumstanțe agravante, ținând cont de faptul că Ana-Maria era și însărcinată. Bărbatul, care refuză în continuare să conlucreze cu ancheta și nu a făcut până acum nicio declarație pentru procurori, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viața.

Ion Munteanu a precizat pentru TV8 că, la orice întrebare pusă de oamenii legii, Corotobai „își rezervă dreptul de a nu face declarații, se folosește de dreptul de a tăcea”. Întrucât suspectul a rămas fără apărător, a fost dispus un avocat din oficiu, care să-i reprezinte drepturile.

Cazul Anei-Maria, răpită și ucisă cu sânge rece

Ana-Maria, studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei, a dispărut în seara zilei de vineri, 12 aprilie. Potrivit TV8, tânăra se întorcea dintr-o localitatea vecină, unde făcea meditații cu un copil. Întrucât iubitul ei nu a putut să vină să o ia cu mașina, acesta l-a rugat pe un prieten. Cu toate acestea, din motive necunoscute, fata a urcat într-o mașină de ocazie, la volanul căreia se afla Gheorghe Cotorobai. Pe 19 aprilie, acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Oamenii legii au găsit corpul neînsuflețit al fetei sâmbătă, 20 aprilie, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. În aceeași zi, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al tinerei.

Potrivit ZdG, pe corpul neînsuflețit al Anei-Maria au fost depistate semne de tentativă de sufocare, multiple arsuri de țigară și înțepături de seringă. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent și ar fi fost concomitent supusă violenței sexuale. Procurorul general interimar, lon Munteanu, a declarat în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV că fata ar fi murit în urma unor traume cranio-cerebrale.

Principalul suspect în dispariția tinerei este Gheorghe Cotorobai, în vârstă de 45 de ani. RISE Moldova notează că în ultimii ani acesta a lucrat la Penitenciarul nr. 10-Goian, cunoscut drept Centru de Detenție pentru Minori și Tineri. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a confirmat că suspectul este ex-angajatul sistemului administrației penitenciare.

„Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie”. Cazul care a zguduit R. Moldova va fi audiat în Parlament
Cazul omorului tinerei însărcinate din Orhei va fi audiat în Parlament. Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, a anunțat organizarea unor audieri publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave. „Voi repeta de fiecare dată, victima nu a…