Tânăra însărcinată din Orhei, găsită fără suflare, ar fi fost torturată. Detalii despre principalul suspect

Tânăra însărcinată din Orhei, găsită fără suflare, ar fi fost torturată. Detalii despre principalul suspect
Colaj ziar.md

Ana-Maria, tânăra însărcinată care a fost găsită fără suflare sâmbătă, după câteva zile de căutări, ar fi fost supusă torturii. Potrivit surselor ZdG, pe corpul neînsuflețit au fost depistate semne de tentativă de sufocare, multiple arsuri de țigară și înțepături de seringă.

Cauza prealabilă a decesului tinerei este traumă cranio-cerebrală deschisă, au declarat pentru ZdG surse din cadrul Centrului de medicină legală. Ana-Maria ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent. Totodată, aceasta ar fi fost supusă și violenței sexuale.

Principalul suspect în dispariția tinerei este Gheorghe Cotorobai, în vârstă de 45 de ani. RISE Moldova notează că în ultimii ani acesta a lucrat la Penitenciarul nr. 10-Goian, cunoscut drept Centru de Detenție pentru Minori și Tineri.

„A fost ajutor șef de grup în secția Siguranța și Regim Penitenciar. În timpul în care a deținut această funcție, el a participat la mai multe instruiri despre prevenirea torturii în penitenciare. Ultimul venit încasat de la Penitenciarul din Goian a fost la finalul anului trecut”, a notat RISE.

RISE Moldova a descoperit că, anterior, în casa lui Cotorobai din Chițcanii Vechi a locuit temporar o familie cu o fetiță în vârstă de zece ani. Potrivit unei de decizii de judecată, fetița a fost violată repetat de către socrul lui Cotorobai, la acea vreme.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„S-a întâmplat de mai multe ori, nu poate să spună de câte ori, de vreo 5 ori crede că s-a întâmplat. O amăgea că o să-i cumpere o ciocolată sau o înghețată, însă nu venea cu ele, dar îi spunea că o să-i dea bani să își cumpere... ca să aibă relații cu dânsul. Ea nu era de acord, îi spunea că nu, dar el a trântit-o în pat, a început să o dezbrace și s-a dezbrăcat și el...”, le-a mărturisit fata violată judecătorilor, citată de RISE.

Pe acest caz, dosarul a ajuns în instanță iar procesul penal a fost întrerupt „în legătură cu intervenția decesului inculpatului”, adică a fostului socru a lui Cotorobai.

Ana-Maria, studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei, a dispărut în seara zilei de vineri, 12 aprilie. Potrivit TV8, tânăra se întorcea dintr-o localitatea vecină, unde făcea meditații cu un copil. Întrucât iubitul ei nu a putut să vină să o ia cu mașina, acesta l-a rugat pe un prieten. Cu toate acestea, din motive necunoscute, fata a urcat într-o mașină de ocazie, la volanul căreia se afla Gheorghe Cotorobai. Pe 19 aprilie, acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Oamenii legii au găsit corpul neînsuflețit al fetei sâmbătă, 20 aprilie, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. În aceeași zi, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al tinerei.

O tânără din Orhei, dispărută după ce urcat într-o mașină de ocazie. Șoferul refuză să colaboreze cu ancheta
O tânără însărcinată din Orhei a dispărut fără urmă. Ana-Maria, care poartă sub inimă un copil, este căutată cu disperare de cei dragi, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Deși Poliția a anunțat astăzi că automobilul a fost localizat, iar șoferul de la volanul acestuia - identificat și
UPDATE/ Căutările tinerei din Orhei, extinse în raionul Telenești. Șoferul a primit 30 de zile de arest
ACTUALIZARE (19 aprilie 17:20) Șoferul de la volanul mașinii în care a urcat tânăra a primit 30 de zile de arest. „Demersul procurorilor a fost admis. În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă - arestarea pe un termen de 30 de zile”, a spus pentru ziar.md. Violina
Poliția a găsit corpul neînsuflețit al unei tinere cu semnalmente asemănătoare fetei de 19 ani dispărute la Orhei
ACTUALIZARE 13:43. Poliția anunță că a găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei. „În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente ș…
Detalii despre cazul tinerei de la Orhei, găsită fără suflare într-o localitate din raionul Telenești
Procuratura Generală (PG) a R. Moldova anunță că pe 20 aprilie, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide, după ce în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, a fost găsit corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, dispărută…