O tânără din Orhei, dispărută după ce urcat într-o mașină de ocazie. Șoferul refuză să colaboreze cu ancheta

O tânără din Orhei, dispărută după ce urcat într-o mașină de ocazie. Șoferul refuză să colaboreze cu ancheta
Colaj ziar.md. Sursa foto: Captură de ecran/TV8, Poliția R. Moldova

O tânără însărcinată din Orhei a dispărut fără urmă. Ana-Maria, care poartă sub inimă un copil, este căutată cu disperare de cei dragi, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Deși Poliția a anunțat astăzi că automobilul a fost localizat, iar șoferul de la volanul acestuia - identificat și reținut 72 de ore, fata rămâne de negăsit. Aceasta este în continuare căutată în toate fâșiile forestiere, bazinele acvatice, clădirile părăsite și alte locații din regiune.

Ana-Maria, studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei, a dispărut în seara zilei de vineri, 12 aprilie. Potrivit TV8, tânăra se întorcea dintr-o localitatea vecină, unde făcea meditații cu un copil. Întrucât iubitul ei nu a putut să vină să o ia cu mașina, acesta l-a rugat pe un prieten. Ajuns în stația de unde urma să o ia pe fată, șoferul a spus că nu a găsit-o.

„La 20:57 mi-a scris „Bine“, iar la 20:59 - „Am urcat“. După cinci minute, mă sună băiatul pe care l-am trimis și îmi spune că nu este nimeni la stație. Deschid telefonul, îi scriu „Unde ai urcat?”. O sun pe WhatsApp - nu răspunde. O sun pe telefon - merge un sunet și se închide telefonul cu totul. Până în ziua de astăzi telefonul nu a fost aprins”, a relatat iubitul tinerei dispărute.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care tânăra, aflată în stația de așteptare a transportului public, a urcat într-un automobil de marca Ford. Potrivit informațiilor obținute de TV8, după ce automobilul a plecat din stație, acesta s-a îndreptat spre o zonă industrială din oraș, unde a staționat în jur de șapte minute. Ulterior, mașina s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Miercuri, la cinci zile de când Ana-Maria a dispărut, Poliția a anunțat că mașina în care a urcat fata a fost localizată marți, iar șoferul acesteia identificat și reținut pentru 72 de ore. Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu colaborează cu ancheta.

„Polițiștii au stopat și verificat fiecare automobil de aceeași marcă, în contextul în care numărul de înmatriculare la foarte multe camere de supraveghere video nu era vizibil. Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar fata încă nu a fost găsită. Acesta nu colaborează cu ancheta. La moment, polițiștii stabilesc mai multe circumstanțe și repere, care ne-ar ajuta să localizăm tânăra”, precizează Poliția.

Fata este în continuare căutată în toate fâșiile forestiere, bazine acvatice, clădiri părăsite și locuri nepopulate, stațiile de vulcanizare, spălătorii auto, stâni și alte locații. Oamenii legii susțin că au ridicat zeci de imagini video de pe diferite camere de supraveghere care au fost deja analizate, dar încă nu a fost fixat momentul în care „ar fi clare circumstanțele”.

„În căutări sunt implicați sute de polițiști din inspectoratele teritoriale, de patrulare, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), colegii din subdiviziunile specializate, laboratorul Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al Inspectoratului General al Poliției (IGP), bărci, drone, voluntari care au implicat și ATV-urile, localnici, colegi, profesori și apropiați ai tinerei”, menționează oamenii legii, care solicită în continuare suportul cetățenilor.

Ana-Maria are 1.65 m înălțime, păr castaniu și ochi căprui. Când a fost ultimată văzută, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Persoanele care dețin orice fel de informații sunt rugate să contacteze imediat serviciul unic de urgență 112 sau să sune la numărul 078 325 001.