ANP vine cu precizări despre ex-angajatul instituției, principalul suspect în omorul tinerei din Orhei

ANP vine cu precizări despre ex-angajatul instituției, principalul suspect în omorul tinerei din Orhei
Colaj ziar.md.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu mai multe precizări privind Gheorghe Cotorobai, ex-angajatul sistemului administrației penitenciare, bănuit de omorul tinerei de la Orhei, plasat actualmente în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit ANP, bănuitul a activat în cadrul sistemului administrației penitenciare în perioada noiembrie 2020 – iunie 2023.

„În perioada activității la instituție, în privința sa nu au fost înregistrate proceduri disciplinare și nu au parvenit plângeri din partea deținuților sau a angajaților în privința comportamentului acestuia. Relațiile de muncă cu salariatul au fost încetate în iunie 2023 din cauza unor probleme de sănătate fizică, incompatibile cu serviciul militar”, a notat instituția.

Totodată, ANP condamnă „orice conduită care atentează la valorile morale, la integritatea vieții și sănătății persoanelor”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ana-Maria, studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei, a dispărut în seara zilei de vineri, 12 aprilie. Potrivit TV8, tânăra se întorcea dintr-o localitatea vecină, unde făcea meditații cu un copil. Întrucât iubitul ei nu a putut să vină să o ia cu mașina, acesta l-a rugat pe un prieten. Cu toate acestea, din motive necunoscute, fata a urcat într-o mașină de ocazie, la volanul căreia se afla Gheorghe Cotorobai. Pe 19 aprilie, acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Oamenii legii au găsit corpul neînsuflețit al fetei sâmbătă, 20 aprilie, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. În aceeași zi, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al tinerei.

Oamenii legii confirmă că tânăra însărcinată din Orhei a murit din cauza unor traume cranio-cerebrale
Procuratura Generală confirmă informațiile apărute în presă în legătură cu cauza preliminară a decesului tinerei însărcinate din Orhei, care a fost găsită fără suflare după câteva zile de căutări. Procurorul general interimar, lon Munteanu, a declarat în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV…
Tânăra însărcinată din Orhei, găsită fără suflare, ar fi fost torturată. Detalii despre principalul suspect
Ana-Maria, tânăra însărcinată care a fost găsită fără suflare sâmbătă, după câteva zile de căutări, ar fi fost supusă torturii. Potrivit surselor ZdG, pe corpul neînsuflețit au fost depistate semne de tentativă de sufocare, multiple arsuri de țigară și înțepături de seringă. Cauza prealabilă a dece…