Începând cu 1 mai, doar pasagerii și angajații vor avea acces la Aeroportul din Chișinău

Începând cu 1 mai, doar pasagerii și angajații vor avea acces la Aeroportul din Chișinău
Sursa foto: Poliția de Frontieră a R. Moldova

Începând cu ziua de miercuri, 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău vor avea acces doar pasagerii și angajații aerogării. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ruslan Galușca, în cadrul unui briefing de presă.

„Vă informez că începând cu data de 1 mai schimbăm puțin regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. La aerogară vor avea acces doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion. Ceilalți cetățeni, care vor vrea să îi întâlnească, vor fi nevoiți să îi aștepte în afara aerogării”, a precizat Galușca.

Potrivit șefului IGPF, măsură a fost impusă în vederea asigurării securității aeronautice și pentru a evita „diferite situații neplăcute, care pot fi declanșate la Aeroport”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, joi, 25 aprilie, reprezentanții aeroportului au anunțat că procedurile de control la frontieră și înregistrare a pasagerilor au fost revizuite, ceea ce poate duce la anumite întârzieri. Potrivit informațiilor furnizate de Aeroportul Internațional Chișinău, aceste măsurile sunt esențiale pentru siguranța călătorilor și a personalului aeroportuar.

Săptămâna trecută, persoanele care au participat la evenimentul oligarhului fugar Ilan Șor de la Moscova au fost verificate suplimentar la revenirea în țară. După ce angajații vamali au solicitat verificarea bagajelor, pasagerii au manifestat opoziție și au încercat să evite controlul în mod agresiv, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră.

La scurt timp, șeful postului vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, Alexandr Vakre, și-a anunțat demisia. În prezent, nu se cunoaște dacă demisia ar avea vreo legătură cu cele întâmplate după revenirea moldovenilor de la evenimentul organizat de Șor sau cu dosarul de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul căruia figurează mai mulți inspectori vamali.

Participanții la evenimentul lui Șor de la Moscova, verificați suplimentar pe aeroportul din Chișinău
Moldovenii care au participat la congresul Blocului politic „Victorie” de la Moscova au fost verificați minuțios, mai multe ore în șir, de către polițiștii de frontieră în momentul în care au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ilan Șor a acuzat conducerea R. Moldova că și-ar „bate joc de ac…
Aeroportul trece la programul de vară. Călătorii, îndemnați să ajungă la aerogară cu câteva ore înainte de zbor
Aeroportul Internațional Chișinău trece la programul de vară. Din acest motiv, Poliţia de Frontieră și Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu cel puțin trei ore înainte de zbor. „Datorită trecerii Aeroportului Chișinău la programul de vară, care este unul aglomer…
Postul vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău rămâne fără șef. Alexandr Vakre a demisionat
Șeful postului vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, Alexandr Vakre, și-a anunțat demisia. Informația a fost confirmată pentru ziar.md de către purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal, Tatiana Bogdan Șompol. „Funcționarul vamal a depus cerere de demisie. La moment, cererea se exam…