Schemă de corupție la Aeroportul din Chișinău. Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore

Schemă de corupție la Aeroportul din Chișinău. Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore
Colaj ziar.md

Mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău sunt cercetați într-un dosar de corupție. Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că trei dintre aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate.

În dimineața zilei de 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală, pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

„Potrivit probatoriului administrat, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, precizează responsabilii de la CNA.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Oamenii legii menționează că acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

Anterior, în spațiul public au apărut informații despre faptul că în această dimineață au avut loc mai multe percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul unui dosar de corupție. Purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, declarase pentru IPN că activitatea aerogării nu a fost perturbată.

Notă: orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.