Aeroportul trece la programul de vară. Călătorii, îndemnați să ajungă la aerogară cu câteva ore înainte de zbor

Aeroportul trece la programul de vară. Călătorii, îndemnați să ajungă la aerogară cu câteva ore înainte de zbor
Imagine simbol

Aeroportul Internațional Chișinău trece la programul de vară. Din acest motiv, Poliţia de Frontieră și Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu cel puțin trei ore înainte de zbor.

„Datorită trecerii Aeroportului Chișinău la programul de vară, care este unul aglomerat, și pentru a evita formarea cozilor și întârzierile, vă rugăm să respectați timpul minim de prezentare la rută”, au menționat responsabilii din cadrul aerogării.

De asemenea, reprezentanții aeroportului anunță că procedurile de control la frontieră și înregistrare a pasagerilor au fost revizuite, ceea ce poate duce la anumite întârzieri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit informațiilor furnizate de Aeroportul Internațional Chișinău, aceste măsuri sunt esențiale pentru siguranța călătorilor și a personalului aeroportuar.

Amintim că, acum două zile, persoanele care au participat la evenimentul oligarhului fugar Ilan Șor de la Moscova au fost verificate suplimentar la revenirea în țară.

După ce angajații vamali au solicitat verificarea bagajelor, pasagerii au manifestat opoziție și au încercat să evite controlul în mod agresiv, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră.

Participanții la evenimentul lui Șor de la Moscova, verificați suplimentar pe aeroportul din Chișinău
Moldovenii care au participat la congresul Blocului politic „Victorie” de la Moscova au fost verificați minuțios, mai multe ore în șir, de către polițiștii de frontieră în momentul în care au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ilan Șor a acuzat conducerea R. Moldova că și-ar „bate joc de ac…