Postul vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău rămâne fără șef. Alexandr Vakre a demisionat

Postul vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău rămâne fără șef. Alexandr Vakre a demisionat
Colaj ziar.md

Șeful postului vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, Alexandr Vakre, și-a anunțat demisia. Informația a fost confirmată pentru ziar.md de către purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal, Tatiana Bogdan Șompol.

„Funcționarul vamal a depus cerere de demisie. La moment, cererea se examinează conform prevederilor legale în vigoare”, a precizat Tatiana Bogdan Șompol.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat pe 1 aprilie 16 percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale mai multor inspectori vamali.

Anterior, inspectoarea vamală Diana Cazacu (fiica deputatei Victoria Cazacu, recent exclusă din PAS), vizată în dosarul de corupție, menționase că a fost „atrasă în acest scandal cu dosarul penal” după ce ar fi început discuțiile privind numirea sa la funcția deținută de Alexandr Vakre.

Fiica deputatei Cazacu, despre „dosarul fabricat” de la aeroport: Am devenit un exemplu de justiție televizată
Inspectorul vamal Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, recent exclusă din PAS, susține că dosarul de la aeroport, în care are statut de bănuită, poartă un „caracter artificial” și are la bază „interesele și frustrările personale ale unor oameni”. Diana Cazacu susține că familia sa a deveni…
„La începutul toamnei anului trecut, directorul Serviciului Vamal, Igor Tamazan, a discutat despre potențiala candidatură a mea în calitate de șef al postului vamal de la aeroport. În scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine din partea șefului de post și deja intuiam că mi se pot organiza diferite surprize neplăcute”, declarase Diana Cazacu în cadrul unui briefing de presă pe 11 aprilie.

Concomitent, postul vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău a fost implicat și într-un alt scandal, după ce persoanele care au participat la evenimentul oligarhului fugar Șor de la Moscova au fost verificate suplimentar la revenirea în țară.

După ce angajații vamali au solicitat verificarea bagajelor, pasagerii au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră.

Participanții la evenimentul lui Șor de la Moscova, verificați suplimentar pe aeroportul din Chișinău
Moldovenii care au participat la congresul Blocului politic „Victorie” de la Moscova au fost verificați minuțios, mai multe ore în șir, de către polițiștii de frontieră în momentul în care au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ilan Șor a acuzat conducerea R. Moldova că și-ar „bate joc de ac…