Fiica deputatei Cazacu, despre „dosarul fabricat” de la aeroport: Am devenit un exemplu de justiție televizată

Fiica deputatei Cazacu, despre „dosarul fabricat” de la aeroport: Am devenit un exemplu de justiție televizată
Captură Privesc.eu

Inspectorul vamal Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, recent exclusă din PAS, susține că dosarul de la aeroport, în care are statut de bănuită, poartă un „caracter artificial” și are la bază „interesele și frustrările personale ale unor oameni”. Diana Cazacu susține că familia sa a devenit un „exemplu de justiție televizată” și a îndemnat conducerea țării să respectate Constituția și prezumția nevinovăției.

În cadrul unui briefing de presă cu tema „Atac la adresa familiei, interese ascunse, jocuri politice și adevărul despre dosarul fabricat”, Diana Cazacu a prezentat o serie de motive din cauza cărora, după părerea sa, a intrat în scandalul de contrabandă de la aeroport.

„Am intrat într-un scandal artificial cu o conotație politică, care are la bază interesele și frustrările personale ale unor oameni. După perchezițiile de acum o săptămână am statut de bănuit, pentru că nu există suficiente probe pentru a-mi înainta calitatea de învinuit. (...) La începutul toamnei anului trecut, directorul Serviciului Vamal, Igor Tamazan, a discutat despre potențiala candidatură a mea în calitate de șef al postului vamal de la aeroport. În scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine din partea șefului de post și deja intuiam că mi se pot organiza diferite surprize neplăcute. Este regretabil faptul că în urma perchezițiilor au pornit atacuri publice în adresa mea și a familiei mele, în special a ex-deputatei PAS, Victoria Cazacu. Ea nu are nici o atitudine cu activitatea mea nemijlocită în organele statului. Răspund pentru faptele mele personal, nu răspunde mama pentru mine și eu nu răspund pentru faptele care le face mama”, a declarat Diana Cazacu

Totodată, Diana Cazacu a îndemnat conducerea R. Moldova să respecte prevederile Constituției și prezumția nevinovăției.

„Doamnă președintă Maia Sandu, ne cunoaștem și știți despre rezultatele muncii mele în interesul statului R. Moldova. (...) Domnule președinte al Parlamentului, Igor Grosu, știți mai bine decât toți alții cum am ajuns la Serviciul Vamal, prin transfer de la SIS, instituție în care am fost incomodă în 2022. (...) Eu și familia mea am devenit un exemplu de justiție televizată. Regret că și conducerea supremă a țării, fără a ține cont de prezumția nevinovăției, lasă public să se înțeleagă că atât eu, cât și mama mea suntem vinovate de ceva. (...) Doamnă președintă Maia Sandu, domnule președinte al Parlamentului, Igor Grosu, domnule prim-ministru, vă îndemn să respectați prevederile Constituție, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și nu în ultimul rând prezumția nevinovăției”, a declarat Diana Cazacu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat în  dimineața zilei de 1 aprilie 16 percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale mai multor inspectori vamali. Trei inspectori vamali au fost reținuți.

Ulterior s-a aflat despre faptul că fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Radu Mudreac, figurează în dosarul de corupție de la Aeroport.

A urmat decizia Biroului Permanent al PAS privind excluderea din partid a Victoriei Cazacu. PAS i-a cerut deputatei să-și depună mandatul primit în urma scrutinului parlamentar din iulie 2021. Totodată, mai mulți membri ai PAS din Ocnița au semnat o declarație prin care i-au cerut deputatei Victoria Cazacu același lucru - să-și depună mandatul.

Victoria Cazacu a declarat că nu va renunța la mandat și va rămâne deputată neafiliată până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Mai mulți membri ai PAS din raionul Ocnița îi cer deputatei Victoria Cazacu să-și depună mandatul
Mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate din Ocnița au semnat o declarație prin care îi cer deputatei Victoria Cazacu să-și depună mandatul, obținut în urma alegerilor parlamentare din iulie 2021. Se întâmplă după ce pe 3 aprilie PAS a anunțat că a exclus-o pe deputată din partid și