PAS o exclude din partid pe deputata Victoria Cazacu, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport

PAS o exclude din partid pe deputata Victoria Cazacu, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport
Captură video: YouTube/PAS

Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate anunță miercuri, 3 aprilie, despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport. Totodată, PAS îi cere Victoriei Cazacu să-și depună mandatul primit în urma scrutinului parlamentar din iulie 2021.

„Biroul Permanent Național al PAS anunță despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, solicităm repetat depunerea mandatului primit de la alegătorii PAS în scrutinul parlamentar din iulie 2021. PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, aunță PAS într-o scurtă postare pe Facebook.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Zilele trecute, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a cerut Victoriei Cazacu depunerea mandatului de deputată, după ce s-a aflat despre faptul că fiica parlamentarei figurează în dosarul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul căruia ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat 16 percheziții.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că printre persoanele vizate în dosarul de corupție de la Aeroport s-ar număra și fiul deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Radu Mudreac. Deputatul a declarat pentru TV8, că feciorul său nu a fost nici reținut, nici percheziționat, ci doar citat la procuratură pentru a fi audiat.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat în  dimineața zilei de 1 aprilie 16 percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale mai multor inspectori vamali. Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru sunt cercetați în stare de libertate.