Grosu cere depunerea mandatului unei deputate PAS, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport

Grosu cere depunerea mandatului unei deputate PAS, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport
Sursa foto: Cu Sens

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, solicită depunerea mandatului deputatei Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Victoria Cazacu. Potrivit șefului Legislativului, fiica lui Cazacu figurează în dosarul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul căruia ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat luni 16 percheziții.

„Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită, care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției. Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe”, a scris Igor Grosu într-o postare.

Speakerul Parlamentului a precizat că fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune.

În prezent, Victoria Cazacu face parte din Comisia parlamentară de control al finanțelor publice și este președintele interimar al organizației teritoriale PAS din Ocnița.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că ofițerii CNA au efectuat în dimineața zilei de 1 aprilie 16 percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale mai multor inspectori vamali.

Potrivit probatoriului administrat, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite introducerea sau scoaterea bunurilor în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru sunt cercetați în stare de libertate.

Schemă de corupție la Aeroportul din Chișinău. Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore
Mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău sunt cercetați într-un dosar de corupție. Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că trei dintre aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de liberta…