FOTO/ „M-am simțit mai mult decât acasă”. Pictorița Galina Vieru și-a vernisat a doua expoziție la București

FOTO/ „M-am simțit mai mult decât acasă”. Pictorița Galina Vieru și-a vernisat a doua expoziție la București
Sursa foto: Galina Vieru / Facebook

Artista plastică Galina Vieru și-a vernisat a doua la expoziție la București, cu genericul „Poem”. Potrivit agenției Moldpres, vizitatorii Galeriei FormART au ocazia să admire 35 de lucrări, prin intermediul cărora pictorița și-a propus să ducă peste Prut „Albastrul de Moldova”, simbol reflectat deja de un deceniu în creația Galinei.

„Cu toate că prima expoziție la București am vernisat-o în 2014, acum a fost absolut altceva. Am trăit acele momente pe care mi le-am dorit cu ardoare, la intensitate maximă. Am simțit atât de multă căldură, seninătate, bucurie, care cred eu că se numește… dragoste. M-am simțit mai mult decât acasă”, a scris artista pe contul său de Facebook.

Vernisajul a reunit critici și iubitori de artă, artiști, jurnaliști, dar și oameni de afaceri. Printre aceștia se numără și fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Galina Vieru nu este doar un pictor, un poet, este un activist civic foarte important pentru R. Moldova. Este foarte activă pe rețelele de socializare, are foarte multe expoziții și este un mesager al patriei noastre, al R. Moldova, al tot ce se numește român într-un sens mai larg și nu în ultimul rând - un mesager al femeilor”, a menționat Sturza.

Expoziția este deschisă până pe 2 iunie curent, Sala Mare a Galeriei FormART, sectorul 1, București.

Galina Vieru este artistă plastică, poetă, membră titulară a Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova (UAP). S-a născut pe 23 mai 1983 în satul Puţintei, raionul Orhei și a studiat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice şi Design”, specialitatea „Arta decorativă”. Ulterior, a făcut studii de masterat la aceeași instituție, specialitatea „Arte plastice”.

Satele Moldovei, omagiate la Parlament. Expoziția de pictură „Scrisori albastre”, semnată de Galina Vieru - în imagini
Până la finele lunii octombrie, aleșii poporului și vizitatorii care pășesc pragul Parlamentului R. Moldova au ocazia să admire frumusețea satelor moldovenești, redată pe pânză de artista plastică Galina Vieru, în cadrul expoziției de pictură și versuri „Scrisori albastre”. Vernisajul conține 14 ta…