Satele Moldovei, omagiate la Parlament. Expoziția de pictură „Scrisori albastre”, semnată de Galina Vieru - în imagini

Satele Moldovei, omagiate la Parlament. Expoziția de pictură „Scrisori albastre”, semnată de Galina Vieru - în imagini
Sursa foto: Flickr/ Parlamentul R. Moldova

Până la finele lunii octombrie, aleșii poporului și vizitatorii care pășesc pragul Parlamentului R. Moldova au ocazia să admire frumusețea satelor moldovenești, redată pe pânză de artista plastică Galina Vieru, în cadrul expoziției de pictură și versuri „Scrisori albastre”.

Vernisajul conține 14 tablouri în nuanțe de albastru, executate în vopsele de ulei. Acestea înfățișează bijuteriile arhitecturale din țara noastră - casele și porțile vechi din satele Moldovei, trecute prin negura timpului.

Printr-o multitudine de simboluri, autoarea încifrează în tablouri pline de sesnsibilitate esența culturii noastre naționale și a valorilor care trebuiesc păstrate.

Potrivit artistei, fiecare detaliu, umbră și expresie păstrează povești și sentimente adânc înrădăcinate în pensula aplicată pe pânză.

„Această expoziție este mai mult decât o simplă colecție de tablouri. Este o invitație către fiecare dintre noi de a descoperi frumusețea în nuanțele de albastru, de a călători într-o lume a imaginației și de a înțelege că arta nu cunoaște limite”, spune Galina Vieru.

Galina Vieru este artistă plastică, poetă, membră titulară a Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova (UAP). S-a născut pe 23 mai 1983 în satul Puţintei, raionul  Orhei și a studiat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice şi Design”, specialitatea „Arta decorativă”. Ulterior, a făcut studii de masterat la aceeași instituție, specialitatea „Arte plastice”.

Până în prezent, Galina Vieru a vernisat 22 de expoziții personale atât în țară, cât și peste hotare. Artista deține importante premii în domeniul promovării culturii, în domeniul artelor frumoase și al literaturii.