54 de cadre didactice concurează pentru titlul „Pedagogul Anului”

54 de cadre didactice concurează pentru titlul „Pedagogul Anului”
Sursa foto: mediaphotos de la Getty Images Signature

În acest an, pentru titlul „Profesorul anului” concurează 23 de cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal, iar pentru titlul „Învățătorul anului” –  17 cadre didactice din învățământul primar, iar pentru titlul „Educatorul anului”. Totodată, alte 14 cadre didactice din învățământul preșcolar, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

În premieră, etapa republicană a concursului se desfășoară în baza unui nou Regulament de concurs, aprobat recent de Guvern. Astfel, candidații care predau diferite discipline școlare și optează să obțină titlul „Profesorul anului” concurează pe 4 arii curriculare diferite: Limbă și comunicare; Matematică și Științe; Educație socioumanistică; Arte, Tehnologii și Sport.

În baza noului Regulament, candidații au susținut 3 probe practice la etapa republicană.

„Proba orală, cu tema ,,Inteligența profesională” a inclus rezolvarea unei situații didactice și a unui studiu de caz, proba „Ora publică”, a constat în realizarea unei lecții cu elevi necunoscuți și proba „Masterclass” s-a desfășurat într-un grup de 10 cadre didactice și a constat în realizarea unui training sau atelier de formare pentru pedagogi. Probele de concurs au avut loc în mai multe instituții de învățământ general din Chișinău”, a notat MEC.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Câștigătorii vor beneficia de premiile I, II și III în valoare de 50.000 de lei, 25.000 de lei și respectiv 15.000 de lei pentru categoriile „Învățătorul anului” și „Educatorul anului” și pentru fiecare dintre cele patru arii curriculare de la categoria „Profesorul anului”.

Totodată, laureaților concursului li se acordă diploma Ministerului Educației și Cercetării și gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se confirmă gradul didactic superior pentru cadrele didactice deținătoare ale gradului didactic superior.

Concursul „Pedagogul anului” este la cea de-a 18-a ediție.

Mai multe cadre didactice vor putea fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”
Numărul cadrelor didactice care vor fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”, la categoria „Profesorul anului”, a fost majorat de la trei la 12. Valoarea premiilor va varia între 15.000 și 50.000 de lei, iar laureaților li se va acorda gradul didactic următor celui pe care îl