Mai multe cadre didactice vor putea fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”

Mai multe cadre didactice vor putea fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării

Numărul cadrelor didactice care vor fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”, la categoria „Profesorul anului”, a fost majorat de la trei la 12. Valoarea premiilor va varia între 15.000 și 50.000 de lei, iar laureaților li se va acorda gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se va confirma gradul didactic superior. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o decizie în acest sens.

„Comparativ cu edițiile anterioare, cadrele didactice care predau diferite discipline și vor dori să obțină titlul de „Profesorul anului” vor concura pe arii curriculare, dar nu între ei. Aceasta va asigura o competiție corectă și mai multă echitate”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, la categoria „Profesorul anului” vor fi acordate premii de I, II și III pentru câștigătorii de la fiecare dintre cele patru arii curriculare în parte. Mai exact, este vorba despre:

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

  • Limbă și comunicare;
  • Matematică și Științe;
  • Educație socio-umanistică;
  • Arte, Tehnologii și Sport.
„Evaluarea cadrelor didactice participante se va realiza în baza unor noi materiale de concurs. De asemenea, au fost reglementate criteriile de evaluare pentru fiecare probă de concurs”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Concursul „Pedagogul anului” este organizat începând cu anul 2006, cu scopul de a încuraja excelența în rândul cadrelor didactice și a spori prestigiul profesiei de pedagog.