Zelenski declară că forțele armate ucrainene au reușit să stabilizeze situația din regiunea Harkov

Zelenski declară că forțele armate ucrainene au reușit să stabilizeze situația din regiunea Harkov
Sursa foto: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că forțele armate ale Ucrainei au reușit să stabilizeze situația din regiunea Harkov, scrie MEDUZA. Potrivit sursei, trupe rusești au avansat în nordul regiunii cu circa 10 kilometri.

„Cel mai important la ziua de astăzi este faptul că forțele noastre de apărare au stabilizat situația. (...) Cel mai mare avans al rușilor este de 10 kilometri. În direcțiile unor brigăzi rusești nu există niciun progres - și nici nu au fost", a declarat președintele.

Potrivit lui Zelenski, trupele rusești nu au atins „linia concretă de apărare” și sunt situate lângă prima linie.

„Prima linie nu este granița, este imposibil de construit acolo, pentru că oamenii noștri au murit din cauza armelor pe care le-au folosit rușii. Trupele rusești se află aproximativ în acea zonă. Aceasta este prima linie, linia pe care armata noastră a construit-o în timpul războiului. Prima și a doua linie sunt construite de armată, iar a treia linie este construită de administrația locală. A treia linie este cea mai puternică - nu pentru că sunt mai buni decât militarii, ci pur și simplu pentru că este mai departe de arme, de obuze, de bombardamente”, a conchis Zelenski.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Acesta a mai spus că ținta principală a trupelor rusești este orașul Volcensk.

Rusia a lansat o nouă ofensivă cu 30.000 de militari pe 10 mai, vizând regiunea Harkov, care este situată la granița comună a celor două țări în nord-estul Ucrainei. Pe 15 mai, armata ucraineană s-a retras lângă Volciansk și Lukianțî, în regiunea Harkov. Se întâmplă în contextul în care, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata rusă a preluat controlul asupra unor localități din regiunea Harkov.

Ucraina se retrage din unele zone ale regiunii Harkov. Rusia susține că a preluat controlul asupra mai multor localități
Armata ucraineană se retrage lângă Volciansk și Lukianțî, în regiunea Harkov, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Se întâmplă în contextul în care, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata rusă a preluat controlul asupra unor localități din regiunea Harkov. Pe 15 mai, Mini…