Volodimir Zelenski promite că va reconstrui spitalul „Ohmatdit”, devastat de rachetele rusești

Volodimir Zelenski promite că va reconstrui spitalul „Ohmatdit”, devastat de rachetele rusești
Sursa foto: afp

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va reconstrui spitalul de copii „Ohmatdit” din Kiev, care a fost atacat de trupele ruse luni. Într-un mesaj video, liderul de la Kiev a transmis că deja au fost alocate 100 de milioane de grivne și urmează să fie alocate alte 300 de milioane.

Concomitent, Zelenski a promis ajutor tuturor familiilor ale căror rude au fost ucise sau rănite în atac.

Amintim că trupele ruse au atacat luni dimineața spitalul de copii „Ohmatdit” din Kiev, cea mai mare instituție pediatrică din țara vecină. Ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Leașko, a declarat că a fost vizată clădirea în care se afla secția de dializă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Într-o reacție, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a atacat doar instalațiile militare de pe teritoriul Kievului și a pasat vina pe partea ucraineană, menționând că asupra spitalului a căzut o rachetă de apărare ucraineană.

Drept răspuns la aceste afirmații, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - care a întreprins luni o vizită de lucru la Varșovia, a acuzat Kremlinul de cinism și a declarat că partea ucraineană le va răspunde pe măsură „monștrilor din Rusia”.

Totodată, liderul de la Kiev a anunțat că Ucraina inițiază convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

VIDEO/ Un spital de copii din Kiev, sub atac rusesc: Cel puțin 10 persoane au murit
Spitalul pentru copii „Ohmatdet” a fost ținta atacurilor rusești în dimineața zilei de 8 iulie. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a spus că a fost afectat un sediu al instituției medicale, scrie UNIAN. Preliminar, sunt 10 morți, și 31 de răniți care deja internați în spital. Toate unitățile de urg…
„Război împotriva copiilor”. Maia Sandu condamnă atacul asupra spitalului „Ohmatdit” din Kiev. Ultimele actualizări
R. Moldova condamnă atacul rusesc asupra celui mai mare spital de copii din Ucraina. Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de solidaritate față de poporul ucrainean, calificând acțiunile Kremlinului drept un „război împotriva copiilor”. „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a î…