VIDEO/ Vladimir Putin și Kim Jong-Un au început discuțiile în cadrul summitului bilateral de la Phenian

VIDEO/ Vladimir Putin și Kim Jong-Un au început discuțiile în cadrul summitului bilateral de la Phenian
Sursa foto: Reuters

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un au început miercuri discuțiile lor bilaterale, după o ceremonie fastuoasă pe piața principală a capitalei Phenian, au transmis agențiile de presă ruse.

„Cortegiul președintelui rus, condus de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat pe piața Kim II Sung”, unde a fost întâmpinat de președintele nord-coreean, potrivit Interfax.

Președintele rus a sosit la Phenian miercuri dimineața devreme. Aceasta este prima sa vizită în Coreea de Nord după 24 de ani, o vizită menită să întărească relațiile dintre Rusia şi Coreea de Nord, în timp ce ambele țari sunt tot ai izolate pe plan internațional.

Vladimir Putin şi Kim Jong-Un ar urma să discute despre întărirea relațiilor militare ale țărilor lor, în timpul întrevederilor de miercuri, în contextul războiului împotriva Ucrainei.

0:00
/
Sursa video: Кремль. Новости/Telegram

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Programul ar urma să includă discuții în tet-a-tet între cei doi lideri, precum şi un concert de gală, o recepție de stat, salutul gărzii de onoare, documente semnate şi un comunicat pentru mass-media, a precizat agenția Interfax, citându-l pe consilierul pentru probleme de politică externă al lui Putin, Iuri Uşakov.

SUA şi aliații lor sunt îngrijorați că Rusia ar putea să furnizeze ajutor Coreei de Nord pentru programele sale nuclear şi de rachete, interzise prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, şi au acuzat Phenianul că livrează rachete balistice şi scuturi de artilerie pe care Rusia le-a folosit deja în războiul din Ucraina. Moscova şi Phenianul au negat transferuri de arme între țările lor.

Putin pleacă în Coreea de Nord. Se va întâlni la Phenian cu Kim Jong-un
Președintele rus Vladimir Putin efectuează o vizită de stat în Coreea de Nord pe 18 și 19 iunie, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului. Vizita are loc la invitația liderului nord-coreean Kim Jong-un. După Coreea de Nord, Vladimir Putin va merge în vizită și în Vietnam. „La invitația lui