VIDEO/ Moscova susține că rușii vor să meargă pe front ca să „se răzbune” pentru atacul de la Crocus City Hall

VIDEO/ Moscova susține că rușii vor să meargă pe front ca să „se răzbune” pentru atacul de la Crocus City Hall
Sursa: stat.mil.ru

Ministerul rus al Apărării anunță că în ultimele 10 zile, circa 16.000 de persoane ar fi semnat contracte de participare la „operațiunea militară specială”, așa cum numesc rușii invazia în Ucraina. Zilnic, până la 1.700 de persoane din întreaga țară vin la punctele de recrutare în armată, a precizat Ministerul Apărării.

„În timpul interviurilor realizate în ultima săptămână la punctele de recrutare din orașele rusești, majoritatea candidaților au indicat ca motiv principal pentru semnarea unui contract, dorința de a se răzbuna pe cei uciși în tragedia care a avut loc la 22 martie 2024 în suburbia Moscovei”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La 22 martie, un grup de bărbați înarmați a tras focuri de armă și a incendiat sala de concerte de la Crocus City Hall din Moscova. 144 de persoane au murit și peste 550 au fost rănite.

ISIS a revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist de la Crocus. Totuși, autoritățile ruse insistă asupra faptului că Ucraina se află în spatele organizării atacului terorist de la Crocus, fără a oferi dovezi care să confirme acest fapt. Ucraina neagă orice implicare în acest atac.

0:00
/
Sursa: stat.mil.ru
0:00
/
Sursa: stat.mil.ru
Putin a semnat decretul privind recrutarea de primăvară. 150.000 de ruși vor fi înrolați în armată
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea, în perioada 1 aprilie - 15 iulie, a cetățenilor ruși pentru serviciul militar. Potrivit documentului, vor fi recrutați 150.000 de ruși, scrie Meduza. Prin noile reguli privind recrutarea, intrate în vigoare la 1 ianuarie, s-a st…
Numărul morților în atacul de la Crocus City Hall din Moscova a ajuns la 143, anunță autoritățile ruse
Bilanțul atacului de la Crocus City Hall din Moscova a urcat miercuri la 143 de morți, potrivit unui nou raport comunicat de autoritățile ruse, atacul fiind deja cel mai grav revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic pe teritoriul european. O listă a victimelor, publicată de Ministerul pentru S…