Numărul morților în atacul de la Crocus City Hall din Moscova a ajuns la 143, anunță autoritățile ruse

Numărul morților în atacul de la Crocus City Hall din Moscova a ajuns la 143, anunță autoritățile ruse
Sursa foto: Reuters

Bilanțul atacului de la Crocus City Hall din Moscova a urcat miercuri la 143 de morți, potrivit unui nou raport comunicat de autoritățile ruse, atacul fiind deja cel mai grav revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic pe teritoriul european.

O listă a victimelor, publicată de Ministerul pentru Situații de Urgență, numără acum 143 de morți. Cel puțin 360 au fost rănite în atac.

Pe 27 martie, Comitetul de anchetă al Federației Ruse a raportat că a recepționat de la victimele atacului terorist de la Crocus City Hall 143 de cereri privind dispariția apropiaților lor. Meduza notează că instituția nu a precizat dacă numărul persoanelor date dispărute corespunde cu numărul cererilor recepționate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Amintim că atacul de la Crocus City Hall a avut loc în seara zilei de 22 martie. Cel puțin cinci atacatori au început să tragă focuri de armă în holul și în sala de spectacole. Totodată, au avut loc două explozii în clădire, acoperișul și aproximativ o treime din clădirea Crocus City Hall au fost cuprinse de foc.

Pe 25 martie, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut pentru prima dată, la trei zile după evenimente și revendicarea SI, că presupușii atacatori sunt „islamiști radicali”, continuând în același timp să arate cu degetul spre Ucraina.

Chișinăul a confirmat decesul unui cetățean al R. Moldova în tragicul atac de la complexul Crocus, iar pretinsul lider de la Tiraspol a declarat că mai multe persoane din regiune au avut de suferit în atac, fără a preciza numărul exact și starea de sănătate a acestora.

Totodată, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat pe rețelele sociale că printre victimele atacului s-ar numără și o altă cetățeancă a R. Moldova, din UTA Găgăuzia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a infirmat informația, precizând că femeia este de fapt cetățeancă a Federației Ruse.

VIDEO/ Atac armat la un centru comercial de lângă Moscova. Presa rusă anunță că sunt morți și răniți
Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine de camuflaj, au deschis focul la sala Crocus din Krasnogorsk, în apropiere de capitala rusă, relatează agențiile ruse TASS și RIA Novosti. Acolo urma să aibă loc un concert. Atacul a fost urmat de un incendiu de proporții și autoritățile încearcă din răsputer…
Putin admite că atacatorii de la Moscova sunt „islamiști radicali” și reia acuzațiile la adresa Ucrainei. Reacția lui Zelenski
Vladimir Putin a declarat luni că autoritățile ruse cunosc despre faptul că „islamiștii radicali” au atacat sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, dar a acuzat că în spatele atacului s-ar afla „cei care se află în război cu Rusia, din 2014, prin intermediul mâinilor regimului neo…
Comitetul de anchetă al Rusiei a recepționat 143 de cereri privind dispariția persoanelor la Crocus City Hall
Comitetul de anchetă al Federației Ruse a raportat miercuri că a recepționat de la victimele atacului terorist de la Crocus City Hall 143 de cereri privind dispariția apropiaților lor. Meduza notează că departamentul nu a precizat dacă numărul persoanelor date dispărute corespunde cu numărul cereril…