VIDEO/ Printre victimele atacului de la Moscova s-ar număra o femeie originară din Găgăuzia, în prezent spitalizată

VIDEO/ Printre victimele atacului de la Moscova s-ar număra o femeie originară din Găgăuzia, în prezent spitalizată
Colaj ziar.md

ACTUALIZARE, 17:25: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, potrivit informațiilor furnizate de Ambasada R. Moldova de la Moscova, Olga Kol este cetățeancă a Federației Ruse.

ȘTIREA INIȚIALĂ, 14:27 : O femeie originară din UTA Găgăuzia s-ar număra printre victimele masacrului de la Crocus City Hall. Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat anterior pe rețelele sociale că este vorba de Olga Kol. Potrivit celor mai recente informații furnizate de Ministerul Sănătății din regiunea Moscova, femeia în vârstă de 46 de ani încă mai era internată în această dimineață în spitalul Botkino.

„Am primit informații că într-una dintre instituțiile medicale din Moscova există o femeie originară din R. Moldova, poate chiar din Găgăuzia - Olga Vladimirovna Kol. Dacă o cunoaște cineva, vă rugăm să dați un semn, pentru a lua legătura cu ea. Dacă veți avea nevoie, vă vom ajuta”, a declarat Vlah într-o transmisiune în direct pe rețelele sociale.

Solicitată de redacția ziar.md, diplomația de la Chișinău nu a venit cu vreo reacție sau precizare în legătură cu informațiile prezentate de fosta bașcană.

Acum două zile, autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a declarat că printre victimele atacului sângeros din incinta centrului Crocus City Hall se numără și persoane originare din regiunea transnistreană, fără a preciza numărul exact al acestora.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Se întâmpla după ce Ministerul Sănătății din regiunea Moscova a publicat lista persoanelor decedate în urma masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în care se regăsea și numele Kristinei Kostiucenko, născută în 1982 și despre care Sputnik Moldova a scris că ar fi fost originară din orașul Bender.

Pe canalele de Telegram și în presa din stânga Nistrului au apărut informații precum că femeia se afla în centrul Crocus City împreună cu soțul său, Pavel Kostiucenko. În una dintre listele actualizate ale morților, publicată de RIA Novosti, se regăsea și numele soțului Cristinei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat luni că, potrivit informațiilor comunicate de Ambasada R. Moldova în Federația Rusă, în urma atacului armat a fost confirmat decesul unui cetățean moldovean. Diplomația de la Chișinău nu a mai revenit cu alte detalii.

0:00
/
Sursa video: Irina Vlah Instagram