Viața premierului Slovaciei este în afara oricărui pericol iminent. În ce stare este Robert Fico

Viața premierului Slovaciei este în afara oricărui pericol iminent. În ce stare este Robert Fico
Sursa foto: AP Photo / TASR / Radovan Stoklasa

La patru zile după ce a devenit victima unei tentative de asasinat, premierul slovac Robert Fico este în afara oricărui pericol iminent. Cu toate acestea, potrivit Reuters, adjunctul lui Fico a declarat că șeful Cabinetului de miniștri de la Bratislava încă se află în stare gravă.

„Suntem cu toții puțin mai calmi”, a declarat viceprim-ministrul Robert Kalinak în cadrul unei conferințe de presă, susținută în fața spitalului din Banska Bystrica, în care este tratat Fico.

Kalinak le-a spus jurnaliştilor că starea lui Fico rămâne încă prea gravă pentru a lua în considerare transferul la un spital din capitală. Totuși, potrivit oficialului, cele mai mari temeri au rămas deocamdată în trecut.

„Când spuneam că vrem să ne apropiem de un prognostic pozitiv, atunci cred că suntem cu un pas mai aproape de asta. Viața prim-ministrului nu mai este în pericol, însă starea lui rămâne gravă și necesită terapie intensivă”, a conchis Robert Kalinak.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Premierul slovac, în vârstă de 59 de ani, a fost a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai, în orașul Handlová, la 190 de kilometri de Bratislava. Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori când cel din urmă a ieșit în fața oamenilor, după o ședință de Guvern. Ulterior, Robert Fico a fost internat în spitalul din orașul Banská Bystrica, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

Atentatul a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european, săvârșită în ultimii 20 de ani, fiind condamnat la nivel internațional.

Sâmbătă, 18 mai, Tribunalul Penal Specializat din Slovacia a decis că suspectul, identificat de către procurori drept Juraj C., va rămâne în arest după ce a fost acuzat de tentativă de omor.

Potrivit presei locale, presupusul atacator are 71 de ani și este un fost agent de securitate la un centru comercial, fiind totodată și autorul a trei volume de poezii.

VIDEO/ Prim-ministrul Slovaciei a fost împușcat după ședința Guvernului. Starea lui Robert Fico ar fi gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat astăzi în orașul Handlová, după o ședință a Cabinetului de miniștri, transmite cotidianul local Denník N. Pravda - o altă publicație locală, notează că Fico a primit mai multe răni în regiunea pieptului și stomacului, starea lui fiind evaluată drept foart…
Tentativa de asasinat în Slovacia: Starea premierului Robert Fico este „stabilă, dar foarte gravă”
Starea premierului Slovaciei, Robert Fico, este „stabilă, dar foarte gravă”, potrivit directorului spitalului la care este tratat, după ce a fost împușcat de mai multe ori în după-amiaza zilei de 15 mai, scrie TA3. Directorul spitalului din Banská Bystrica, Miriam Lapuniková, a anunțat că operația…
Premierul slovac, „în stare gravă, dar poate vorbi”. Medicii vor decide dacă Fico ar putea fi transferat la Bratislava
Medicii slovaci se vor întâlni luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului Robert Fico și a discuta despre posibilitatea transferării acestuia de la spitalul din Banska Bystrica în capitala Bratislava, scrie Reuters. Fico rămâne într-o stare gravă, dar stabilă și poate să vorbească puțin,…