Tentativa de asasinat în Slovacia: Starea premierului Robert Fico este „stabilă, dar foarte gravă”

Tentativa de asasinat în Slovacia: Starea premierului Robert Fico este „stabilă, dar foarte gravă”
Colaj ziar.md

Starea premierului Slovaciei, Robert Fico, este „stabilă, dar foarte gravă”, potrivit directorului spitalului la care este tratat, după ce a fost împușcat de mai multe ori în după-amiaza zilei de 15 mai, scrie TA3.

Directorul spitalului din Banská Bystrica, Miriam Lapuniková, a anunțat că operația la care a fost supus Fico a durat 5 ore.

„Starea lui este stabilă, dar foarte gravă”, a anunțat Miriam Lapuniková.

Directorul spitalului a mai adăugat că premierul slovac e internat la Terapie Intensivă. Ministrul Apărării se îndreaptă spre Bratislava pentru consiliul de securitate al guvernului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Premierul slovac Robert Fico a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai, în orașul Handlova, la 190 de kilometri de Bratislava. Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori și Fico a fost rănit, iar ulterior a fost internat în spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

VIDEO/ Prim-ministrul Slovaciei a fost împușcat după ședința Guvernului. Starea lui Robert Fico ar fi gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat astăzi în orașul Handlová, după o ședință a Cabinetului de miniștri, transmite cotidianul local Denník N. Pravda - o altă publicație locală, notează că Fico a primit mai multe răni în regiunea pieptului și stomacului, starea lui fiind evaluată drept foart…