Premierul slovac, „în stare gravă, dar poate vorbi”. Medicii vor decide dacă Fico ar putea fi transferat la Bratislava

Premierul slovac, „în stare gravă, dar poate vorbi”. Medicii vor decide dacă Fico ar putea fi transferat la Bratislava
Sursa foto: Reuters

Medicii slovaci se vor întâlni luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului Robert Fico și a discuta despre posibilitatea transferării acestuia de la spitalul din Banska Bystrica în capitala Bratislava, scrie Reuters.

Fico rămâne într-o stare gravă, dar stabilă și poate să vorbească puțin, a declarat, joi, președintele ales al țării, Peter Pellegrini, la o zi după tentativa de asasinat.

Presa locală a informat că luni, 20 mai, se va întruni un consiliu medical pentru a-i evalua starea și a decide dacă ar putea fi transportat din orașul Banska Bystrica la Bratislava.

Atacul a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european în peste 20 de ani. Analiștii politici și parlamentarii spun că a scos la iveală un climat politic din ce în ce mai febril și polarizat atât în ​​Slovacia, cât și în toată Europa.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri la radioul public că Fico se află „între viață și moarte”.

Premierul slovac Robert Fico a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai, în orașul Handlova, la 190 de kilometri de Bratislava. Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori și Fico a fost rănit, iar ulterior a fost internat în spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Tentativa de asasinat în Slovacia: Starea premierului Robert Fico este „stabilă, dar foarte gravă”
Starea premierului Slovaciei, Robert Fico, este „stabilă, dar foarte gravă”, potrivit directorului spitalului la care este tratat, după ce a fost împușcat de mai multe ori în după-amiaza zilei de 15 mai, scrie TA3. Directorul spitalului din Banská Bystrica, Miriam Lapuniková, a anunțat că operația…