Un bărbat și un copil au fost mușcați de un câine maidanez pe teritoriul unei grădinițe din Chișinău

Un bărbat și un copil au fost mușcați de un câine maidanez pe teritoriul unei grădinițe din Chișinău
Colaj ziar.md. Sursa foto: Facebook/IET nr. 142, Î.M „Supravegherea și protecția animalelor’’

Un bărbat și un copil au fost atacați de un câine pe teritoriul unei grădinițe din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit întreprinderii municipale „Supravegherea și protecția animalelor”, aceștia s-au ales cu leziuni și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incidentul s-a produs pe 8 aprilie pe teritoriul grădiniței nr.142 din sectorul Botanica. Administrația instituției a solicitat intervenția întreprinderii pentru a captura câinele. Acesta a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile în Centrul pentru deținere temporară, unde urmează să-i fie introdus un cip, să fie sterilizat și vaccinat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ulterior, câinele va fi ajutat de un specialist în chinologie, iar în cazul în care comportamentul acestuia nu se va schimba acesta urmează să fie plasat în cadrul Azilului Municipal de Animale.

Anul trecut, pe teritoriul capitalei au fost capturați 1.330 de maidanezi. Dintre aceștia, 166 au ajuns la Necropola de animale din Chișinău, iar 48 au fost adoptați de către oameni din diferite colțuri ale țării.

Problema maidanezilor din capitală: Necropola așteaptă autorizație de la ANSA pentru cabinetul veterinar
Necropola din capitală, unde sunt aduși maidanezii fără stăpâni din oraș, este în așteptarea autorizației de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) pentru a deschide cabinetul veterinar. Potrivit șefului interimar al Întreprinderii Municipale „Supravegherea și protecția animalelor”…