Problema maidanezilor din capitală: Necropola așteaptă autorizație de la ANSA pentru cabinetul veterinar

Problema maidanezilor din capitală: Necropola așteaptă autorizație de la ANSA pentru cabinetul veterinar
Sursa foto: peopleimages-yuriarcurs

Necropola din capitală, unde sunt aduși maidanezii fără stăpâni din oraș, este în așteptarea autorizației de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) pentru a deschide cabinetul veterinar. Potrivit șefului interimar al Întreprinderii Municipale „Supravegherea și protecția animalelor”, Ruslan Darie, miercuri, 6 martie, necropola nu a primit autorizație, din cauza unei erori din cerere. Între timp, zeci de maidanezi continuă să fie preluați din incinta grădinițelor și școlilor din capitală.

„Ne-am adresat, ei au promis că vor veni la fața locului săptămâna curentă, noi reparația am pregătit-o după condiții, așteptăm să vină ANSA să autorizeze cabinetul”, a precizat acesta.

Darie a mai precizat că în ultimele două săptămâni au fost emise 69 de ordine de capturare, iar săptămâna trecută au fost capturați 36 de maidanezi de pe teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Anul trecut, pe teritoriul capitalei au fost capturați 1.330 de maidanezi. Dintre aceștia, 166 au ajuns la Necropola de animale din Chișinău, iar 48 au fost adoptați de către oameni din diferite colțuri ale țării.

Soarta maidanezilor din capitală: Câți patrupezi sunt adoptați și ce se întâmplă cu câinii agresivi
Anul trecut, pe teritoriul capitalei au fost capturați 1.330 de maidanezi. Dintre aceștia, 166 au ajuns la Necropola de animale din Chișinău, iar 48 au fost adoptați de către oameni din diferite colțuri ale țării, precizează administratorul interimar al întreprinderii municipale „Supravegherea și Pr…