Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul din parcul Valea Trandafirilor din capitală. Detalii de la salvatori

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul din parcul Valea Trandafirilor din capitală. Detalii de la salvatori
Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Un bărbat în vârstă de 31 de ani și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din capitală. Cazul s-a întâmplat în seara zilei de 22 iunie, iar corpul neînsuflețit a fost recuperat în dimineața zilei de 23 de ani. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

„În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat. Cazul a avut loc în lacul din Parcul Valea Trandafirilor, strada Melestiu nr.9 din municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit angajații Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și efectivul Detașamentului salvatori și pompieri Centru. Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. Astfel, către dimineața zilei de 23 iunie scafandrierii au continuat lucrările de căutare, iar către ora 07:36 cadavrul persoanei, un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost depistat și extras la mal”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. Mai mult, specialiștii îndeamnă populația să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice. În caz de situații de risc și excepționale, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Reguli de comportament la scăldat. Salvatorii continuă campania de prevenire a înecurilor în perioada estivală
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă activitățile de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Măsurile sunt desfășurate zilnic pe malurile lacurilor și râurilor din toată țară. Cetățenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate,…