Ucraina va putea utiliza toate tipurile de arme germane pentru a ataca ținte din zona graniței cu Rusia

Ucraina va putea utiliza toate tipurile de arme germane pentru a ataca ținte din zona graniței cu Rusia
Sursa foto: mil.gov.ua

Berlinul a decis de curând că Ucraina poate folosi armament german pentru a lovi ținte din zona graniței cu Federația Rusă, ca să combată atacurile asupra regiunii Harkov. Informația raportată de publicația Der Spiegel a fost confirmată de către ministrul Apărării de la Berlin, în cadrul vizitei sale în R. Moldova. Potrivit lui Boris Pistorius, Kievul poate utiliza toate tipurile de arme furnizate de către țara sa.

„Consider că este o decizie corectă. Asta i-am spus lui Putin de la începutul războiului. Astfel am adoptat strategia noastră. Ieri am discutat cu ministrul Apărării din Ucraina și i-am spus același lucru. Este o decizie corectă și în acest sens pot fi folosite toate armele pe care le-am livrat Ucrainei”, a declarat Pistorius la Chișinău.

Ministrul german al Apărării a precizat că țara sa este de acord cu utilizarea armelor germane pe teritoriul Federației Ruse doar în cazul combaterii atacurilor asupra regiunii Harkov.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Atât SUA, cât și Franța, Marea Britanie și Guvernul federal au spus că asta se referă doar la combaterea atacurilor asupra regiunii Harkov. … Acest lucru este permis de către dreptul internațional. … Totuși, în ceea ce privește armele care pot acționa pe o distanță lungă, de sute de kilometri, încă suntem reticenți”, a conchis oficialul de la Berlin.

Acum o zi, pe 30 mai, ministrul german al Apărării s-a întâlnit la Odesa cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov. Pe lângă faptul că a anunțat un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru Kiev, Pistorius a declarat că Berlinul analizează posibilitatea de a permite Ucrainei să utilizeze armament german pe teritoriul Federației Ruse.

R. Moldova va primi încă 14 blindate Piranha. Ministrul german al Apărării: „Contractele deja sunt semnate”
Germania va finanța procurarea a încă 14 transportoare „Piranha-3 H” pentru R. Moldova. Potrivit ministrului german al Apărării, Boris Pistorius, contractele deja sunt semnate. Precizările au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în contextul vizitei oficialului în R. Mold…