R. Moldova va primi încă 14 blindate Piranha. Ministrul german al Apărării: „Contractele deja sunt semnate”

R. Moldova va primi încă 14 blindate Piranha. Ministrul german al Apărării: „Contractele deja sunt semnate”
Sursa foto: Anatolie Nosatîi / Facebook

Germania va finanța procurarea a încă 14 transportoare „Piranha-3 H” pentru R. Moldova. Potrivit ministrului german al Apărării, Boris Pistorius, contractele deja sunt semnate. Precizările au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în contextul vizitei oficialului în R. Moldova.

„Vă susținem cu mare plăcere în ceea ce privește capacitățile de apărare în R. Moldova. Am vorbit despre asta anterior cu ministrul Nosatîi și vreau să menționez încă o dată că Germania va finanța, printre altele, cumpărarea a încă 14 vehicule Piranha. Contractele sunt semnate deja. De asemenea, susținem în ceea ce privește apărarea aeriană, în combaterea dronelor. Echipament în acest va fi livrat cel mai probabil anul viitor”, a declarat Boris Pistorius.

Rugat să vină cu precizări în privința livrărilor echipamentelor de apărare aeriană, oficialul de la Berlin a menționat că este vorba despre sisteme de apărare care sunt folosite de persoane în mod individual.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Nu vorbim acum despre sisteme mari de apărare aeriană. Ele acum sunt necesare în Ucraina”, a explicat ministrul german al Apărării.

În aceeași ordine de idei, Pistorius a dat asigurări că Germania va fi întotdeauna de partea R. Moldova și că UE și partenerii „nu vor permite ca Rusia să continue acțiunile de destabilizare”, făcând tot posibilul pentru a le contracara.

Anul trecut, R. Moldova a recepționat 19 transportoare blindate „Piranha-3”, oferite de Guvernul Germaniei.

Ministrul german al Apărării vine mâine la Chișinău. Detalii despre vizita lui Boris Pistorius
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, va efectua mâine o vizită de lucru în R. Moldova. Ministerul de resort de la Chișinău anunță că oficialul de la Berlin va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său moldovean, Anatolie Nosatîi. Ulterior, cei doi miniștri vor participa la ceremonia d…

Amintim că oficialul german efectuează astăzi o vizită de lucru în R. Moldova. Alături de omologul său moldovean, Anatolie Nosatîi, Pistorius a participat și la ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente medicale și a mai multor vehicule, transmise anterior Armatei Naționale de către Germania.

Acum o zi, pe 30 mai, ministrul german al Apărării s-a întâlnit la Odesa cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov. În cadrul vizitei în Ucraina, Pistorius a anunțat un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru Kiev.

Pachetul va include rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană IRIS-T, sisteme de artilerie, piese de schimb pentru tancurile Leopard, inclusiv motoare, sisteme fără pilot și puști cu lunetă.

R. Moldova a recepționat ultimul lot de transportoare blindate Piranha din partea Germaniei
Armata Națională a R. Moldova a recepționat miercuri, 15 noiembrie, încă patru transportoare blindate Piranha din partea Germaniei. Acesta este ultimul lot din donația totală de 19 transportoare „Piranha-3”. Blindatele Piranha sunt recepționate în contextul realizării obiectivului de modernizare a…
R. Moldova va recepționa alte două transportoare blindate Piranha din partea Germaniei
Ministerul Apărării al R. Moldova anunță că marți, 17 octombrie, Armata Națională urmează să recepționeze alte două transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania. „Unitățile de tehnică vor sosi în R. Moldova marți, 17 octombrie, curent. Blindatele Piranha sunt re…