Tot mai puține cazuri de gripă, înregistrate în R. Moldova. Informații de la ANSP privind situația epidemiologică

Tot mai puține cazuri de gripă, înregistrate în R. Moldova. Informații de la ANSP privind situația epidemiologică
Sursa foto: cottonbro studio de la Pexels

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în perioada 1 – 7 aprilie anul curent, au fost înregistrate 14 de cazuri de gripă sezonieră, cu 60% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 4.812 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).

„Morbiditatea prin IACRS s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă cu 11,2% mai puțin față de săptămâna precedentă a acesteia și o descreștere cu 35,5% comparativ cu aceeași perioadă a sezonului precedent”, a notat ANSP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Concomitent, în perioada menționată au fost înregistrate 70 de cazuri de COVID-19, inclusiv 13 în regiunea transnistreană. Din numărul total, în rândul copiilor au fost raportate nouă de cazuri.

De la 2 octombrie 2023, au fost înregistrate 1.721 cazuri de gripă, 197.244 de cazuri de IACRS și 12.006 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Agenția reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Într-o săptămână, 34 de moldoveni s-au îmbolnăvit de gripă. Câți cetățeni s-au infectat cu COVID-19
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în perioada 25 – 31 martie anul curent, au fost înregistrate 34 de cazuri de gripă sezonieră, cu 40% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă. Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 5.416 de cazuri de infecții acute…