Într-o săptămână, 34 de moldoveni s-au îmbolnăvit de gripă. Câți cetățeni s-au infectat cu COVID-19

Într-o săptămână, 34 de moldoveni s-au îmbolnăvit de gripă. Câți cetățeni s-au infectat cu COVID-19
Sursa foto: thanapipat-kulmuangdoan

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în perioada 25 – 31 martie anul curent, au fost înregistrate 34 de cazuri de gripă sezonieră, cu 40% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 5.416 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii.

„Morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu peste 11% mai puțin față de săptămâna precedentă a acesteia și o descreștere cu 13,6% comparativ cu aceeași perioadă a sezonului precedent”, a notat ANSP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Concomitent, 68 de persoane, inclusiv 14 din regiunea transnistreană, au fost diagnosticate cu COVID-19. Potrivit ANSP, datele indică o descreștere cu 10,5% comparativ cu săptămâna precedentă.

Agenția reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

De la 2 octombrie 2023, au fost înregistrate 1.707 cazuri de gripă, 192.432 de cazuri de IACRS și 11.583 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.