Țările cu cel mai ieftin internet fix. R. Moldova este pe locul 9 din 223 de state

Țările cu cel mai ieftin internet fix. R. Moldova este pe locul 9 din 223 de state
Colaj. Sursa: Getty Images

R. Moldova se află pe locul nouă în lume în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin Internet fix de mare viteză, potrivit unui studiu realizat de platforma Cable.co.uk din Marea Britanie, transmite Mold-Street.

Astfel, potrivit studiului prezentat, costul mediu al unui abonament pentru Internet fix în bandă largă în R. Moldova este de 9,19 dolari (162,5 lei la cursul zilei când au fost colectate datele), în creștere cu peste 2,1 dolari față de anul 2023. Studiul a analizat 18 oferte de servicii de internet fix în R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Topul țărilor cu cel mai ieftin internet este condus de Sudan, cu un cost mediu de 2,40 dolari pe lună, urmat de Argentina – cu 5,17 dolari, Belarus – 7,03 dolari, Ucraina – 7,35 dolari, Egipt – 8,31, România – 8,6 dolari, Vietnam – 8,72, Kazakhstan – 9,08 şi R. Moldova – 9,19 dolari.

La polul opus se află locuitorii de pe insulele Solomon, care achită cel mai scump abonament de Internet, la un preț mediu de 457,8 de dolari pe lună. Pe regiuni, cele mai ieftine tarife sunt în statele CSI şi Europa de Est, iar cele mai mari – în statele dezvoltate.

Lista țărilor cu cel mai ieftin internet, potrivit Cable.co.uk, o puteți vedea AICI.