Sute de hectare de terenuri agricole, afectate de ploile puternice din ultima săptămână. Datele IGSU

Sute de hectare de terenuri agricole, afectate de ploile puternice din ultima săptămână. Datele IGSU
Sursa foto: middelveld de la Getty Images Signature

În urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în perioada 30 mai – 3 iunie curent pe teritoriul R.Moldova, au fost înregistrate mai multe prejudicii. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, ploile torențiale cu grindină au afectat mai multe culturi agricole din nordul, sudul și centrul țării, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Astfel, în localitatea Bîrlădeni, raionul Ocnița ploile au distrus circa 8 hectare de livadă de mere. Pagube au fost înregistrate și în satul Răzeni, raionul Ialoveni, unde precipitațiile au afectat circa 12 hectare de porumb și 30 hectare de floarea soarelui.

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile 40 hectare de livadă au fost nimicite în satul Săiți, raionul Căușeni. Precipitațiile au făcut ravagii și în sudul țării în localitatea Etulia, UTA Găgăuzia. Grindina a distrus circa 360 hectare de livadă de nuci, 200 hectare de floarea soarelui și 200 hectare de orz.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, pagube au fost raportate și în raionul Basarabeasca în satul Bașcalia, fiind distrus circa 750 metri de drum asfaltat și 70 m2 de peliculă de pe o seră. Ploile abundente au deteriorat mai multe culturi agricole, printre care: 62 hectare de viță de vie, 448 hectare de grâu, 111 hectare de porumb, 179 hectare de orz, 7 hectare de mazăre și 217 hectare de floare soarelui. Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale.