Sezonul de încălzire se încheie și în municipiul Bălți. Petcov, nemulțumit de decizia consilierilor municipali

Sezonul de încălzire se încheie și în municipiul Bălți. Petcov, nemulțumit de decizia consilierilor municipali
Imagine simbol

În Bălți se încheie sezonul de încălzire, începând cu ziua de luni, 1 aprilie. Primarul municipiului, Alexandr Petcov, a anunțat că a semnat astăzi o dispoziție în acest sens, care îi vizează inclusiv pe locuitorii din satele Elizaveta și Sadovoe.

Potrivit lui Petcov, decizia a fost luată chiar dacă Metodologia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prevede ca sezonul de încălzire să poată fi încetat după ce temperatura medie a aerului exterior pe timp de noapte depășește +10°C timp de trei nopți consecutiv.

„Potrivit CET-Nord, în ultimele șapte zile, temperaturile medii exterioare între orele 21:00 – 06:00 au fost următoarele: 26 martie – 2,88°C; 27 martie – 4,5°C; 28 martie – 8.48°C; 29 martie – 10.55°C; 30 martie – 7,9°C; 31 martie – 14.85°C; 1 aprilie – 15,95°C. Atrag o atenție deosebită asupra sus-numitei norme a consilierilor municipali care preferă kilogramele de ruj în loc să învețe”, a precizat Petcov.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că și autoritățile din Chișinău au anunțat astăzi despre încheierea sezonului de căldură. Potrivit șefului Direcției Generale Locativ-Comunale, Ion Burdiumov, temperaturile ridicate permit deconectarea de la agentul termic.

Totuși, deconectarea de la agentul termic nu este obligatorie. La solicitare, toți gestionarii fondului locativ, dar și a instituțiilor medicale și ale celor de învățământ, pot solicita deconectarea sau reglarea temperaturii agentului termic.

În capitală se încheie sezonul de căldură. Precizările municipalității
Autoritățile municipale au anunțat luni, 1 aprilie, despre încheierea sezonului de căldură în capitală. Potrivit șefului Direcției Generale Locativ-Comunale, Ion Burdiumov, temperaturile ridicate permit deconectarea de la agentul termic. „Este deja pregătită dispoziția pentru încetarea sezonului de…