Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins cererea apărării

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins cererea apărării
Colaj ziar.md. Sursa foto: newsmaker.md

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv, anunță Procuratura Anticorupție (PA). Acesta este vizat în cauza penală „Interpol”.

„Astăzi, 14 iunie 2024, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă de arest preventiv pentru 30 zile în privința Șefului Direcției Cooperare Polițienească Internațională”, a notat PA.

Pe 5 iunie, șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar în care funcționari publici din R. Moldova și alte țări ar fi primit mită pentru a șterge numele mai multor criminali notorii din lista Interpolului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Marți, 4 iunie, PA a anunțat că a efectuat 33 de percheziții în cadrul unei anchete comune între R. Moldova și Franța, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite. Până la ziua de ieri, patru persoane au fost reținute pentru o perioadă de până la 72 de ore.

Instituția investighează o presupusă schemă de corupție, prin care persoane publice din R. Moldova și din alte state primesc mită pentru a permite persoanelor care fac obiectul „Notificărilor Roșii” de la Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în R. Moldova și în alte țări.