Scholz: Decizia de a permite Kievului să lovească ținte din Rusia cu arme germane nu contribuie la o escaladare

Scholz: Decizia de a permite Kievului să lovească ținte din Rusia cu arme germane nu contribuie la o escaladare
Sursa foto: bundesregierung.de

Cancelarul german Olaf Scholz nu consideră că decizia de a permite Ucrainei să lovească ținte militare pe teritoriul Rusiei cu arme furnizate de Germania va duce la o escaladare, scrie dw.com.

„Așa cum a spus președintele Statelor Unite, vorbim doar despre capacitatea de a proteja un oraș mare, de exemplu, Harkov”, a spus Scholz luni, 3 iunie, la postul de radio Antenne Bayern.

Cancelarul a menționat că decizia de a permite Kievului să folosească armele germane a fost analizată cu atenție în cooperare cu „prietenii și aliații” Germaniei. În același timp, Scholz s-a grăbit să-i asigure pe cetățenii Germaniei că nu va permite niciodată să i se aplice presiuni pentru a-l convinge să ia „decizii greșite și premature”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Vineri, 31 mai, guvernul german a permis Ucrainei să folosească armele furnizate de Germania pentru a lovi ținte în Rusia. Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a explicat într-o declarație schimbarea poziției Berlinului pe această temă prin frecvența tot mai mare a atacurilor armatei ruse în regiunea Harkov.

Același drept a fost acordat Kievului de către Statele Unite și o serie de alte țări occidentale. Ministerul rus de Externe a amenințat pe 3 iunie că deciziile privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane care i-au fost furnizate ar putea avea „consecințe fatale”.

Ucraina va putea utiliza toate tipurile de arme germane pentru a ataca ținte din zona graniței cu Rusia
Berlinul a decis de curând că Ucraina poate folosi armament german pentru a lovi ținte din zona graniței cu Federația Rusă, ca să combată atacurile asupra regiunii Harkov. Informația raportată de publicația Der Spiegel a fost confirmată de către ministrul Apărării de la Berlin, în cadrul vizitei sal…