Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri. Fiecare țară a eliberat câte 90 de militari

Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri. Fiecare țară a eliberat câte 90 de militari
Sursa foto: Volodimir Zelenski/Telegram

Rusia și Ucraina au eliberat fiecare câte 90 de prizonieri de război, în cadrul unui schimb realizat pe 24 iunie. Despre acest lucru a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski și Ministerul rus al Apărării.

Rusia a anunțat marți că schimbul s-a efectuat sub „medierea umanitară” a Emiratelor Arabe Unite.

„Ca urmare a negocierilor, 90 de prizonieri de război ruși care au riscat moartea în captivitate sunt returnați din zonele aflate sub controlul Kievului”, a declarat Ministerul rus al Apărării. „În schimb, 90 de prizonieri din forțele armate ucrainene au fost predați”.

Președintele Ucrainei a declarat că poporul ucrainean ține minte despre toți oamenii aflați în captivitate în Rusia: „Continuăm să lucrăm pentru eliberarea fiecăruia. Căutând adevărul despre toți cei care ar putea fi deținuți de inamic”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ultimul schimb de amploare între cele două părți datează din 31 mai, când au fost schimbați câte 75 de prizonieri de fiecare parte.

FOTO/ După o pauză de aproape cinci luni, Ucraina a întors acasă încă 75 de prizonieri de război
După o pauză de aproape cinci luni, încă 75 de cetățeni ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă. Cu un anunț în acest sens a venit cu puțin timp în urmă Centrul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război. Potrivit reprezentanților Centrului, 70 de bărbați și cinci femei au r…