FOTO/ După o pauză de aproape cinci luni, Ucraina a întors acasă încă 75 de prizonieri de război

FOTO/ După o pauză de aproape cinci luni, Ucraina a întors acasă încă 75 de prizonieri de război
Sursa foto: Centrul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război / Telegram

După o pauză de aproape cinci luni, încă 75 de cetățeni ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă. Cu un anunț în acest sens a venit cu puțin timp în urmă Centrul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război.

Potrivit reprezentanților Centrului, 70 de bărbați și cinci femei au revenit la baștină. Printre prizonierii de război readuși în țară se numără militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei și ai Gărzii Naționale a Ucrainei, grăniceri, precum și patru civili. Cel puțin o treime dintre aceștia sunt răniți, au dizabilități sau suferă de boli grave.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„În tot acest timp, nu am încetat să lucrăm pentru a întoarce acasă fiecare cetățean ucrainean din captivitatea rusă. Și astăzi avem un rezultat important: alți 75 dintre oamenii noștri s-au întors în Ucraina. Nu uităm de ceilalți. Depunem maxim efort pentru a găsi fiecare cetățean”, a notat președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe contul său de Telegram.

Schimbul de prizonieri de astăzi este cel de-al 52-lea de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina și al doilea după cel de pe 8 februarie curent. Până acum, 3.210 de cetățeni ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă.