Rusia l-a anunțat în căutare pe ambasadorul desemnat al Ucrainei la Chișinău, Alexei Danilov

Rusia l-a anunțat în căutare pe  ambasadorul desemnat al Ucrainei la Chișinău, Alexei Danilov
Sursa foto: rbc.ua

Ministerul rus al Afacerilor Interne l-a anunțat în căutare pe ambasadorul desemnat al Ucrainei la Chișinău, Alexei Danilov, Alexei Danilov, care anterior a deținut funcția de secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei.

Potrivit agenției ruse de stat TASS, pe lista persoanelor date în urmărire în Federația Rusă a fost inclus și fostul ministru ucrainean de Externe, Pavel Klimkin.

Între timp, publicația Вести transmite că autoritățile din Rusia l-au dat în căutare și pe fostul președinte al Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pavel Klimkin a ocupat funcția de șef al Ministerului de Externe de la Kiev din iunie 2014 până în august 2019. La rândul său, Volodimir Groisman a fost președintele Legislativului ucrainean în perioada 2014-2016.

Cât despre Alexei Danilov, acesta a fost secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei în perioada 2019-2024, fiind demis din funcție pe 26 martie curent.

La trei zile distanță, pe 29 martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Danilov va fi numit ambasador al Ucrainei în R. Moldova.

Zelenski a anunțat cine va prelua mandatul de ambasador al Ucrainei în R. Moldova
Aleksei Danilov, demis pe 26 martie din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, preia mandatul de ambasador al Kievului la Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski pe 29 martie. Potrivit lui Zelenski, Danilov și-a exprimat dorința de a deveni…
UPDATE/ Marko Șevcenko, rechemat din funcția de Ambasador al Ucrainei în R. Moldova. Cine va prelua funcția
UPDATE 14:15/ Deputatul Radei Supreme de la Kiev, Alexei Goncearenco, a anunțat că Oleksii Danilov, demis recent din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, va fi numit ambasador al Ucrainei în R. Moldova. (Știre inițială 13:24) Președintele Ucrainei, Volod…
Volodimir Zelenski l-a demis pe secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei
Liderul de la Kiev l-a demis pe Alexei Danilov din funcția de secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei. Volodimir Zelenski a semnat decretul marți, 26 martie. Potrivit unui alt decret, postul lui Danilov va fi preluat de către Alexandr Litvinenko, care până acum a deți…