Zelenski a anunțat cine va prelua mandatul de ambasador al Ucrainei în R. Moldova

Zelenski a anunțat cine va prelua mandatul de ambasador al Ucrainei în R. Moldova
Sursa foto: RBK

Aleksei Danilov, demis pe 26 martie din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, preia mandatul de ambasador al Kievului la Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski pe 29 martie.

Potrivit lui Zelenski, Danilov și-a exprimat dorința de a deveni ambasador în R. Moldova.

„Am acceptat candidatura sa pentru funcția de ambasador al țării noastre în R. Moldova”, a menționat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a rechemat pe ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, după ce mandatul acestuia a expirat în decembrie 2023. Decretul a fost semnat pe 29 martie anul curent. Câteva zile mai devreme, pe 26 martie, liderul de la Kiev l-a demis pe Alexei Danilov din funcția de secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei.

Volodimir Zelenski l-a demis pe secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei
Liderul de la Kiev l-a demis pe Alexei Danilov din funcția de secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei. Volodimir Zelenski a semnat decretul marți, 26 martie. Potrivit unui alt decret, postul lui Danilov va fi preluat de către Alexandr Litvinenko, care până acum a deți…