Reacția grupului „Trans-Oil”, după sistarea activității celui mai mare producător de ulei vegetal din țară

Reacția grupului „Trans-Oil”, după sistarea activității celui mai mare producător de ulei vegetal din țară
Sursa foto: Trans-Oil Group/Facebook

Compania „Trans-Oil” a venit cu precizări referitoare la sistarea activității întreprinderii „Floarea Soarelui” din Bălți, care este cel mai mare producător de ulei vegetal din R. Moldova. Potrivit „Trans-Oil”, în prezent nu este „vorba de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară a activității de producere pe perioada completării rezervelor de materie primă”.

„Dat fiind apariția în presă a informației privind închiderea întreprinderii „Floarea Soarelui”, care face parte din grupul de companii "Trans-Oil", considerăm important să precizăm următoarele aspecte. La acest moment, e vorba nu de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară, pe termen scurt, a activității de producere pe perioada  completării rezervelor de materie primă și a efectuării lucrărilor de profilaxie tehnică. Indiferent de sistarea temporară a activității de producere, noi vom asigura integral piața internă a țării cu ulei de floarea-soarelui calitativ în cantitățile necesare”, anunță compania „Trans-Oil”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 26 martie, cel mai mare producător de ulei vegetal din R. Moldova - întreprinderea „Floarea Soarelui” din Bălţi, a anunțat că și-a sistat activitatea. Potrivit Mold-Street, administrația fabricii a anunțat că și-a sistat activitatea pe motiv că nu reușește să procure cantități suficiente de semințe de floarea-soarelui de pe piața locală și întâmpină dificultăți în procesul de import.

În acest context, Ministerul Agriculturii a anunțat despre organizarea, pe 1 aprilie,  a unei ședințe cu producătorii de cereale și cei de ulei vegetal, pentru a soluționa problemele invocate. Totodată, ministrul Vladimir Bolea a declarat că stocul de semințe de floarea-soarelui în Republica Moldova constituie aproximativ 350 mii de tone, iar oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.

Anterior, reprezentanții Asociației Forța Fermierilor au declarat că încă mulți agricultori dispun de stocuri de materie primă, acuzând procesatorii, în special, grupul Trans-Oil (din care face parte și întreprinderea Floarea Soarelui din Bălţi), că nu vor să ofere prețuri adecvate.

Ministerul Agriculturii organizează o ședință cu producătorii, după ce Floarea Soarelui și-a sistat activitatea
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, anunță că luni, 1 aprilie, va fi organizată o ședință în cadrul ministerului cu producătorii de cereale și cei de ulei vegetal. Asta după ce cel mai mare producător de ulei vegetal din țară și-a sistat activitatea din cauza situ…