Punctele de frontieră dintre Polonia și Ucraina rămân blocate. Cât vor mai dura acțiunile fermierilor polonezi

Punctele de frontieră dintre Polonia și Ucraina rămân blocate. Cât vor mai dura acțiunile fermierilor polonezi
Imagine simbol. Sursa foto: Getty Images

Fermierii din Polonia continuă blocajul punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina și a principalelor drumuri din țară. Potrivit Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), acțiunile de protest vor continua până pe 20 martie.

„Conform informației parvenite de la Ambasada R. Moldova în Polonia, manifestările de protest vor continua, fiind planificată o serie de acțiuni pe tot teritoriul Poloniei la data de 20 martie curent, în fiecare comună și județ între orele 07:00 și 19:00”, a precizat ANTA.

Respectiv, din cauza grevei, circulația prin punctele de trecere a frontierei polono-ucrainene, rămâne sistată. Locația exactă a blocadelor planificate poate fi verificată pe harta interactivă, AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Miercuri, 13 martie, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Sejm-ului Poloniei, Pavel Koval, a dat asigurări că problema blocajului la frontiera cu Ucraina va fi rezolvată în câteva săptămâni.

„Atât guvernul polonez, cât și guvernul ucrainean trebuie să ajungă la o înțelegere, să găsească o soluție, astfel încât să poată vinde mărfuri ucrainene, dar și să protejeze mai multe sectoare ale producției poloneze”, a declarat Koval într-un interviu pentru postul public „Українське радіо”.

La începutul lunii februarie, fermierii din Polonia au anunțat că intenționează să blocheze din nou toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, dar și anumite drumuri și autostrăzi din țară.

„Situația rămâne neschimbată”. Peste 2.000 de camioane rămân blocate la frontiera polono-ucraineană
Fermierii polonezi continuă să blocheze punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului ucrainean al Poliției de Frontieră, Andrii Demcenko, circa 2.200 de camioane așteaptă la granița Ucrainei cu Polonia, transmite RBC Ucraina. „Situația ră…
Toate punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene rămân blocate. Recomandările ANTA
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că toate punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene rămân blocate. Acțiunea se desfășoară în contextul grevei generale de 30 de zile, organizată de către fermierii polonezi. „Pe drumurile din toată țara vor avea loc manifestații, blocaje…