„Situația rămâne neschimbată”. Peste 2.000 de camioane rămân blocate la frontiera polono-ucraineană

„Situația rămâne neschimbată”. Peste 2.000 de camioane rămân blocate la frontiera polono-ucraineană
Sursa foto: Radiotrek

Fermierii polonezi continuă să blocheze punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului ucrainean al Poliției de Frontieră, Andrii Demcenko, circa 2.200 de camioane așteaptă la granița Ucrainei cu Polonia, transmite RBC Ucraina.

„Situația rămâne neschimbată. Fermierii polonezi continuă să blocheze șase puncte de control, complicând circulația autovehiculelor marfare în ambele direcții”, a declarat Demcenko în cadrul unui teleton.

Conform situației din dimineața zilei de 29 februarie, aproximativ 2.200 de camioane sunt blocate în toate cele șase puncte de trecere a frontierei. Cele mai multe dintre ele se află în apropierea PTF Korczowa-Krakoveț, Hrebenne-Rava-Ruska, Dorohusk-Yagodin.

„Se atestă o scădere semnificativă a numărului de camioane care trec granița, lucru care se observă mai ales la PTF Șeghini. În ultimele 24 de ore, 35 de camioane au trecut granița acolo, dintre care 24 se îndreptau spre Ucraina. Practic se permitea trecerea unui camion pe oră. Și zece autovehicule marfare au circulat către Polonia, adică mai puțin de un camion pe oră”, a adăugat oficialul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit lui Demcenko, situația rămâne critică și în cazul traversării punctului de trecere a frontierei în direcția Yagodin. În ultimele 24 de ore, aproximativ 70 de camioane au fost lăsate să intre în Ucraina. Întrucât fermierii polonezi nu permit camioanelor din Ucraina să intre în Polonia, în ultimele zile, rata de trecere a frontierei a fost echivalentă cu zero.

Amintim că fermierii polonezi au reluat protestele la granița polono-ucraineană în luna februarie. Aceștia blochează toate punctele de trecere a frontierei, iar recent au vărsat o parte din cerealele ucrainene dintr-un tren marfar.

Anterior, guvernul polonez a decis să includă punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, precum și mai multe tronsoane de drumuri și căi ferate, în lista infrastructurii critice. Acest lucru ar urma să asigure eliminarea barierelor de la graniță pentru furnizarea de armament și ajutor umanitar.

RBC Ucraina notează că miercuri, 28 februarie, premierul polonez Donald Tusk a anunțat că s-ar desfășura negocieri pentru închiderea temporară a frontierei, pentru efectuarea schimbului de mărfuri. Partea ucraineană a declarat că nu duce astfel de negocieri.

Toate punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene rămân blocate. Recomandările ANTA
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că toate punctele rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene rămân blocate. Acțiunea se desfășoară în contextul grevei generale de 30 de zile, organizată de către fermierii polonezi. „Pe drumurile din toată țara vor avea loc manifestații, blocaje…