Producătorii de lapte mai au cinci zile pentru a depune cereri pentru subvenții. Precizările AIPA

Producătorii de lapte mai au cinci zile pentru a depune cereri pentru subvenții. Precizările AIPA
Sursa foto: halfpoint

Fermierii mai au cinci zile pentru a depune cereri pentru subvenții în sectorul zootehnic. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) reamintește că termenul limită de depunere a cererilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) per kg de produs: lapte de vacă este 15 aprilie anul curent.

Conform Regulamentului privind acordarea de plăți directe în sectorul zootehnic din FNDAMR, aprobat prin Hotărârea Guvernului 492/2023, valoarea plății directe per kilogram de lapte de vacă constituie 3 lei.

Detalii referitoare la condițiile de accesare, criteriile de eligibilitate, precum și lista documentelor obligatorii necesare pentru depunerea cererilor pot fi consultate în cadrul Regulamentului privind acordarea de plăți directe.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Fermierii pot găsi documentația necesară și instrucțiuni suplimentare pe site-ul oficial al AIPA, secțiunea „Plăți directe sectorul zootehnic 2024”.

Pe 4 martie, statul a anunțat sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023.

Sprijin pentru sectorul zootehnic: Fermierii pot accesa plăți directe de 3 lei pentru fiecare litru de lapte
Statul anunță sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023. Cererile pot fi depuse până pe data de 15 aprilie 2024, la oficiile teritoriale ale Ag…
Timp de patru zile, 30 de producători de lapte au depus cereri pentru subvenții de peste 28 milioane de lei
În patru zile de la deschiderea apelului pentru solicitarea subvențiilor pentru kilogramul de lapte de vacă, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 30 de cereri. Fermierii le depune până pe data de 15 aprilie 2024, a precizat Ministerul Agriculturii și Industriei Ali…