Sprijin pentru sectorul zootehnic: Fermierii pot accesa plăți directe de 3 lei pentru fiecare litru de lapte

Sprijin pentru sectorul zootehnic: Fermierii pot accesa plăți directe de 3 lei pentru fiecare litru de lapte
Sursa foto: Getty Images 

Statul anunță sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023. Cererile pot fi depuse până pe data de 15 aprilie 2024, la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat pe 4 martie lansarea celui de-al doilea apel de depunere a cererilor pentru plăți directe în sectorul zootehnic, pentru producția de lapte de vacă.

„Fermierii au oportunitatea de a accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023. Depunerea cererilor se realizează în perioada 4 martie și 15 aprilie 2024, la oficiile teritoriale ale AIPA”, anunță MAIA.

Potrivit Ministerului Agriculturii, plata directă se acordă crescătorilor de animale pentru animalele înregistrate și exploatate în exploatațiile zootehnice – cu vârsta de cel puțin 3 luni, întreținute într-un efectiv de minimum 5 capete de junci, 50 de capete de oi și mioare specializate pentru producția de lapte, 30 de capete de oi și mioare specializate pentru producția de carne, 30 de capete de capre și căprițe, 5 capete de iepe, armăsari și mânze exploatate în fermele atestate în categoria de prăsilă sau înscrise în registrele genealogice.

Detalii referitoare la condițiile de accesare, criteriile de eligibilitate, precum și lista documentelor obligatorii necesare pentru depunerea cererilor pot fi consultate în cadrul Regulamentului privind acordarea de plăți directe.

Fermierii pot găsi documentația necesară și instrucțiuni suplimentare pe site-ul oficial al AIPA, secțiunea „Plăți directe sectorul zootehnic 2024”.